«Έγδυναν» σπίτια στη Σαλαμίνα – Τρεις συλλήψεις και λεία πάνω από 17.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 20, 30 και 40 ετών, καθώς ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.
-->
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα  αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμων περί όπλων.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.
Η δράση τους
Οι τρεις Έλληνες εντόπιζαν τα σπίτια - στόχους τους, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε περίπτωση που εντός των οικιών βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένα πιστόλι με γεμιστήρα με δέκα (10) φυσίγγια
- ένα κυνηγετικό όπλο
- φυσίγγια
- ένα μαχαίρι
- το χρηματικό ποσό των -17.495,8- ευρώ
- πλήθος κοσμημάτων
- πέντε κινητά τηλέφωνα
- tablet
- δύο ρολόγια χειρός
- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις ληστειών και τρεις διαρρήξεις οικιών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, θα συνεχιστεί.
-->
http://www.topontiki.gr/article/323275/egdynan-spitia-sti-salamina-treis-syllipseis-kai-leia-pano-apo-17000-eyro#.XN1ou0FXL-Q.twitter