ΟΡΜΑ:Για την αντιφασιστική παρέμβαση στο Πέραμα ενάντια στην ακροδεξιά – αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Το Σάββατο 15 Ιούνη Κλιμάκιο της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε παρέμβαση στα Καραβάκια του Περάματος.

Το Πέραμα και η Σαλαμίνα μέσα στην περίοδο ακροδεξιάς ανασυγκρότησης του κεφαλαίου, παρέδωσαν στοιχειώδη δείγματα αντίστασης στο αντικομμουνιστικό κανιβαλισμό που προκαλεί το αστικό μπλοκ. Η πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας που στήριξε ξεδιάντροπα τις πολλαπλές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε αντιφασίστες με αποκορύφωμα την προσπάθεια βανδαλισμού του Εργατικού κέντρου Σαλαμίνας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΟΡ.Μ.Α. στις 11/12/2017, ήρθε τρίτη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
-->

Από την άλλη το Πέραμα είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της Αττικής που δεν πέρασαν στη ρεβανσιστική δεξιά, ενώ το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε στο λακέδικο σωματείο που είναι υπόδικο για την φασιστική ενέδρα του περασμένου χρόνου στην ΟΡ.Μ.Α. δεν μπόρεσε να μαζέψει ούτε τα μισερά εθνικά ποσοστά της φασιστικής συμμορίας που εκπροσωπεί.

Για μία ώρα αγωνιστές της ΟΡ.Μ.Α. με πανό και μικροφωνική κάτω από τους ήχους αντιφασιστικών τραγουδιών και πολιτικών κειμένων μπόρεσαν να πουλήσουν σχεδόν 100 αντίτυπα του 18ου τεύχους της «Αντιφασιστικής Φρουράς». Στη συνέχεια για άλλη μία ώρα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στην πλατεία Ηρώων όπου έκλεισε η εξόρμηση μας.

Η πραγματικότητα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την επαίσχυντη προπαγάνδα που έχει στήσει η ΝΔ στα ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης υποδείχτηκε στους εργαζόμενους (και όχι «συνεργάτες») που είχε μισθώσει η ΝΔ να κάνουν μια παύση διανομής υλικού μιας και δεν είναι δόκιμο να διακινείται αντίθετο πολιτικό υλικό την ίδια ώρα και στο ίδιο κοινό. Μετά από συνεννοήσεις αντιλήφθηκαν τη δυσκολία και πραγματοποίησαν διάλειμμα.

Κόντρα στα φτηνή αντικομμουνιστική προπαγάνδα που προσπαθεί να στηθεί για φτηνούς προεκλογικούς σκοπούς, δεν υπήρχε καμιά καταδρομική επίθεση «αγνώστων με μαύρες σημαίες» αφού φέραμε το πανό, τις σημαίες και τα περιοδικά της Οργάνωσης μας, δεν σπάστηκε κανένα σταντ (που δεν υπήρχε κιόλας!), δεν χτυπήθηκε κανένας εργαζόμενος ή τοπικό στέλεχος. Εξάλλου η αστυνομία ήταν παρούσα (μετά από πρόσκληση της ΝΔ) και αν είχε διαπιστώσει κάποια έκνομη ενέργεια, σίγουρα θα «είχε επιληφθεί» μέσα στο δίωρο που ολοκληρώθηκε η πολιτική παρέμβαση μας.

Οι επίδοξοι πολιτικοί κληρονόμοι των μνημονιακών πολιτικών, αυτοί που θαυμάζουν τον Τραμπ, τον Σαλβίνι και τον Ορμπάν, αυτοί που οραματίζονται τη διάλυση των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους θέλοντας να μετατρέψουν την Κυριακή σε εργάσιμη μέρα και να καταργήσουν τα τελευταία μέτρα κοινωνικής προστασίες στους ανέργους, αστέγους και ανάπηρους, αυτού που αναζητούν το «κράτος χωροφύλακα» και μνημονεύουν την Χουντική «ασφάλεια» τότε που δήθεν «κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες», να ξέρουν πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ηττημένο κίνημα, αλλά εργαζόμενους και νεολαία που έστειλαν πίσω στις τρύπες τους τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτή την εμπειρία της δεκαετίας θα οικοδομήσουμε την νέα διεθνιστική – αντικαπιταλιστική στρατηγική ενάντια στην κοινοβουλευτική και κινηματική ανάθεση.

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2019

________________________________
OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού