Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Σαλαμίνα – Δεν τους έδωσε λεφτά για «προστασία» και τράβηξαν όπλα και μαχαίρια!

Σκηνές... Φαρ Ουέστ στη Σαλαμίνα. Δύο άτομα απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας να τους δώσει χρήματα, προκειμένου να αναλάβουν την "προστασία" του μαγαζιού. Όταν αρνήθηκε,

-->
ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους κακοποιούς και τον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, τρομοκρατώντας τους θαμώνες. Ένας πελάτης τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι κακοποιού.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το βράδυ της Τρίτης (25.6.2019), συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 40 ετών, για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε 35χρονος Έλληνας, ενώ αναζητούνται επτά επιπλέον συνεργοί τους.
Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι πήγαν στην ταβέρνα και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη της την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να αναλάβουν την παροχή «προστασίας».
Όταν ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε, ο 40χρονος κακοποιός επιτέθηκε, τόσο στον καταστηματάρχη όσο και σε πελάτη, τον οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι ένας εκ των δραστών. Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 35χρονος κακοποιός πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και έστρεψε απειλητικά το όπλο του προς τους υπόλοιπους θαμώνες.

Σαλαμίνα: Κατασχέθηκαν όπλα

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
-2- ρέπλικες πολεμικών τυφεκίων (τύπου Μ4)
συσκευή ηλεκτρικού εκκενωτή ρεύματος (taser)
χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε διάφορα χρηματικά ποσά και καταστήματα στη Σαλαμίνα
-3- κινητά τηλέφωνα
Επιπρόσθετα, ο 35χρονος και ο 40χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σωρεία αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

https://www.newsit.gr/egklhma/salamina-den-tous-edose-lefta-gia-prostasia-kai-traviksan-aytomata-opla-kai-maxairia/2812401/