Διανομή 160 τόνων τροφίμων σε 10.000 δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Σε 10.000 δικαιούχους θα μοιραστούν 160 τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών βασικής υλικής συνδρομής, που διαμένουν στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων. 
-->
Η πρώτη φάση διανομής άρχισε και θα ολοκληρωθεί, μέχρι τη Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019.
Η διανομή άρχισε από τους Δήμους Περάματος, Νίκαιας- Ρέντη, Πειραιά και Κορυδαλλού και συνεχίζεται με διανομές στους Δήμους Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, Αγκιστρίου, Σπετσών, Τροιζηνίας, Ύδρας, Πόρου και Αίγινας και στη συνέχεια στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας.
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται από τις υπηρεσίες του κάθε δήμου για την ώρα και τον τόπο παράδοσης του ειδικού δέματος, που περιέχει κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, μέλι, αλάτι, ξύδι, μαρμελάδα, γάλα εβαπορέ, τόνο σε λάδι κ.α), είδη υγιεινής (σαμπουάν, οδοντόκρεμα, υγρό πιάτων, υγρό γενικής χρήσης κ.α) και εφόσον υπάρχουν στην οικογένεια βρέφη, διατίθενται και βρεφικά είδη.
Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής (Π.Ε. Πειραιά & Νήσων) με τη συνεργασία των δήμων της περιοχής.