Εξαρθρώθηκε η μαφία της Σαλαμίνας

Οι «σκληροί» της Σαλαμίνας είχαν αρχίσει να «μεγαλώνουν» και να τρομοκρατούν ιδιοκτήτες καταστημάτων, καφετεριών μέχρι και… περιπτέρων. Φαίνεται όμως ότι δεν τους έφταναν τα λεφτά της «προστασίας» και ήθελαν να χρησιμοποιούν το φεριμπότ της γραμμής δωρεάν. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είναι συνηθισμένοι να καταγράφουν «μηνιάτικα» ομάδων εκβιαστών, αλλά… τζάμπα μετακινήσεις από Σαλαμίνα - Πέραμα δεν ακούνε συχνά!
-->


Στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ατζέντα με χρηματικά ποσά και ονόματα καταστημάτων, που σύμφωνα με την αστυνομία παραπέμπουν στα ποσά της «προστασίας». Ωστόσο, πολλοί από τους ιδιοκτήτες που κλήθηκαν δεν κατέθεσαν ότι έδιναν χρήματα, εξαιτίας του φόβου που είχε σκορπίσει η «μαφία της Σαλαμίνας» στο νησί. Η ταρίφα, ανάλογα με το κατάστημα ή τη σχέση που είχαν με τον ιδιοκτήτη, κυμαινόταν από 50 έως 250 ευρώ, καθώς πολλές φορές ήταν και «διαλλακτικοί».

Λίστα με τους «πελάτες» και τα ποσά για την παροχή προστασία 

Οι γνωριμίες στην αστυνομία και στον δήμο
Ένας από τους συλληφθέντες, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, προσπαθούσε μέσω τρίτων να πείσει ιδιοκτήτη καταστήματος να του δώσει χρήματα για «προστασία» και έτσι να αποφύγει το κάψιμο του μαγαζιού του από «κάποια κακά παιδιά στη Σαλαμίνα», χρησιμοποιώντας τις «γνωριμίες που είχε στην αστυνομία και στον δήμο». Σε αντίθετη περίπτωση, για έναν από τους κατηγορουμένους «θα ήταν μεγάλη προσβολή». Άλλος ιδιοκτήτης κατέθεσε ότι είχε δώσει «τρεις χιλιάδες ευρώ προκειμένου να εμποδίσουν δήθεν κάποιον να του κάψει το μαγαζί». Βέβαια, μόλις το έκανε, η σπείρα τού ζητούσε 300 ευρώ τον μήνα για… μόνιμη «προστασία».
-->

«Μωρή π…. θα δώσεις προστασία»
Πριν από λίγες μέρες σε ένα από τα καφέ της Σαλαμίνας, η ομάδα των «μπράβων» πήγε να πουλήσει «προστασία». Εκεί όμως τα αίματα άναψαν, όταν ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε και τότε βγήκαν τα όπλα και τα μαχαίρια. «Μωρή π…να, θα δώσεις προστασία» φέρεται να είπε ένας από τους «φουσκωτούς» και με ένα μαχαίρι τραυμάτισε στο χέρι έναν από τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, ο καβγάς συνεχίστηκε… «Θα σας γ…με όλους» φέρεται να είπε ένας από τους αρχηγούς της ομάδας και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα πριν στρέψει την κάννη του όπλου του προς τους θαμώνες του καφέ.
Τελικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα και ο ανακριτής προφυλάκισε τέσσερα. Το πρωί της Πέμπτης θα απολογηθεί και ο τελευταίος από τους συλληφθέντες. Ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο zougla.gr: «O εντολέας μου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ''πληρώνει'' την υπερβολικής αυστηρότητας έκδοση του εντάλματος σύλληψης λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκε σε λάθος χώρο και χρόνο. Ανθρωπιστικά βοήθησε τον τραυματισθέντα σοβαρά συνάνθρωπο - συγκατηγορούμενό του μεταφέροντάς τον στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας χωρίς να συμμετάσχει σε καμία αξιόποινη πράξη. Πάντοτε στη διάθεση των Αρχών, προτεινόμενος μάρτυρας του συγκατηγορουμένου του αρχικώς, προσαγόμενος από τις προανακριτικές αρχές και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία, εμφανίστηκε αυθορμήτως ενώπιον των ανακριτικών αρχών».
πηγή:Ζοugla.gr