Κόγχη: Η απάνεμη κρυφή παραλία της Σαλαμίνας με τη φυσική πισίνα

Πρόκειται για μια από τις καθαρότερες παραλίες του νησιού. Ένα φυσικό λιμανάκι που σας προστατεύει τόσο από τους βοριάδες όσο και από τους νοτιάδες. Μια φυσική πισίνα που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία.

-->


Η Σαλαμίνα ανέκαθεν υπήρξε το νησί των “φτωχών” της Αττικής. Ένα νησί που η φύση φρόντισε να το προικίσει με αμέτρητες ομορφιές και στις παραλίες του αλλά και με υπέροχους ορεινούς όγκους.
Μέχρι τη στιγμή που οι χιλιάδες Αθηναίοι άρχισαν να την ανοικοδομούν με απίστευτους ρυθμούς και το χειρότερο από όλα εντελώς άναρχα και πρόχειρα προκειμένου να αποκτήσουν θερινές κατοικίες.
Αργότερα ήρθε και η ανεξέλεγκτη βιομηχανική καταπόνηση της περιοχής από τα εκατοντάδες μικρά ναυπηγεία που υπάρχουν τόσο στο νησί όσο και απέναντι στο Πέραμα από όπου και παίρνεις το καραβάκι για το νησί.
Τα τελευταία χρόνια όμως, λίγο η κρίση που στάθηκε αφορμή οι Αθηναίοι να ανακαλύψουν εκ νέου την Αττική μιας και οι μετακινήσεις περιορίστηκαν λόγο κόστους, λίγο η Ψυττάλεια που έδωσε ανάσα και ζωή και πάλι στον Σαρωνικό, λίγο η αξιοποίηση κάποιον αξιόλογων παραλιών του νησιού, η Σαλαμίνα έγινε και πάλι αγαπημένος προορισμός για πολλούς.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες γωνιές εκπληκτικά όμορφες και ανεξερεύνητες. Μια από αυτές είναι και η παραλία Κόγχη η οποία βρίσκεται καλά κρυμμένη κάτω από τον υπέροχο πέτρινο φάρο που δεσπόζει στην περιοχή.

Η Κόγχη είναι η νοτιότερη παραλία του νησιού και αυτό την κάνει αυτομάτως και μια από τις καθαρότερες αν όχι την καθαρότερη.

Ένα φυσικό λιμανάκι που σας προστατεύει τόσο από τους βοριάδες όσο και από τους νοτιάδες. Μια φυσική πισίνα που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία.
Απολαύστε την σε βίντεο από την ομάδα Up Drones:


https://www.news247.gr/viral/kogchi-kryfi-paralia-salaminas.7469868.amp.html