Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Επαγγέλματα υγείας και ομορφιάς

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας έχοντας ως στόχο την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε σύγχρονους τομείς που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας,  προσφέρει δωρεάν και ανεξάρτητα από ηλικία, τη δυνατότητα σπουδών, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και στις παρακάτω που σχετίζονται με τους τομείς της υγείας και της ομορφιάς:
-->

1.Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου
2.Βοηθός Φαρμακείου
3.Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου.
Η φοίτηση είναι απογευματινή και οι διδακτικές ώρες είναι συνήθως 20 την εβδομάδα. Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα. Υπάρχει και ένα πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης, την οποία εάν ο καταρτιζόμενος επιθυμεί μπορεί και να την πραγματοποιεί ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του β΄εξαμήνου.
Επισημαίνεται ότι το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Σαλαμίνας είναι το μοναδικό από όλα τα Δημόσια Ι.Ε.Κ της Περιφέρειας Αττικής, που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο έχει εγκριθεί να λειτουργήσει η ειδικότητα Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου το έτος 2019-2020.  Η αποκλειστικότητα αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιλογή αυτής της ειδικότητας, αφού οι απόφοιτοί της θα έχουν σαφώς συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχουν ταυτόχρονα άλλοι απόφοιτοι από άλλα Δ.Ι.Ε.Κ. της Αττικής.
Επιπλέον, τονίζεται η μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας στην ειδικότητα Βοηθός Φαρμακείου, μία ειδικότητα η οποία προσφέρει τη βάση για μία επιτυχημένη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας, αφού η ύπαρξη τόσων πολλών φαρμακείων στην τοπική, αλλά και ευρύτερη κοινωνία θα αποτελεί πάντα ένα ασφαλές πεδίο επαγγελματικής αναζήτησης, αλλά όχι και το μοναδικό.
Τέλος, η ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικός-Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής, απευθύνεται σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο είτε επιθυμεί να σπουδάσει και να εργαστεί στον τομέα της ομορφιάς και του καλλωπισμού, τομέας  ο οποίος θα κατέχει πάντα ένα σημαντικό ποσοστό της αγοράς, είτε επιθυμεί να σπουδάσει για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του με βάση τις κλίσεις του και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.


Οι άλλες ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής, Τέχνη Δημιουργικής Γραφής, Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού  Γραφείου.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε, τόσο από την ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. www.iek-salam.att.sch.gr, όσο και τηλεφωνικά, με email (2167003095, mail@iek-salam.att.sch.gr), καθώς και δια ζώσης επισκεπτόμενοι γραφεία  μας (Ζωοδόχου Πηγής 21). Παρακαλούμε σημειώστε ότι μέχρι 30 Αυγούστου τα Δ.Ι.Ε.Κ. λειτουργούν με πρωινό ωράριο  (ώρες κοινού: 10.00-13.00), ενώ από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου λειτουργούν με απογευματινό ωράριο (13.00-21.00).