Πέταξαν γέρικο σκύλο Ακίτα σε γκρεμό στη Σαλαμίνα. Ψάχνει σπίτι για να μην πάει ΔΗΚΕΠΑΖ

Tα περιστατικά κακοποίησης δεν έχουν τέλος στη χώρα μας. Καθημερινά παντού, σε όλη την Ελλάδα, στα νησιά, σε πόλεις και χωριά, υπάρχουν πολλοί που φέρονται βάναυσα και εγκληματικά στα ζώα. Τα περιστατικά αμέτρητα.
Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στη Σαλαμίνα, όπου ένας

--> απάνθρωπος συμπολίτης μας πέταξε ένα σκύλο, ράτσας Ακίτα, σε έναν γκρεμό, σε δύσβατο σημείο της παραλίας της Ψιλής Άμμου. Το ζώο χαροπάλευε εκεί για τρεις μέρες μέχρι τη διάσωσή του από την Πυροσβεστική.
Ευτυχώς η σκυλίτσα δεν έχει σοβαρά τραύματα. Της έχουν δοθεί παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη.
Δείτε την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Σαλαμίνας ΚΑΡΔΙΑ FSSK που κάνει τα πάντα για να γίνει το ζώο καλά:
Επιχείρηση διάσωσης σκύλου
Το Χάτσικο της Σαλαμίνας! Αυτό το περήφανο ζώο που έδωσε πολλή αγάπη και κάποιος το χάρηκε ως κουτάβι τώρα το παράτησε στο έλεός του. Ποιος ξέρει πόσα πέρασε στο δρόμο και πόσα άντεξε αυτή η ψυχή
Το σκυλάκι είναι θηλυκό, περίπου 12 ετών, έχει κομμένα τα αυτιά του και είναι φανερά ταλαιπωρημένο. Βρέθηκε σε δύσβατο σημείο της παραλίας της Ψιλής Άμμου, όπου προφανώς έπεσε ή κάποιος το πέταξε στον γκρεμό. Το γαύγισμά του άκουσε ο κ. Παπασωτηρίου Ιωάννης όπου έσπευσε να βοηθήσει το σκύλο βγάζοντάς τον από νερό.
Έπειτα προσπάθησε με σχοινί να τον ανεβάσει στον δρόμο, όμως δεν ήταν εύκολο και έτσι κάλεσε την πυροσβεστική.
Η πυροσβεστική κάλεσε το σύλλογό μας και εμείς με τη βοήθεια της “γιατρού χωρίς σύνορα”, της κτηνιάτρου Μαρίας Κοκλιώτη, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που είχε αίσιο τέλος.
Ας μην πάει λοιπόν χαμένος ο κόπος όλων αυτών των ανθρώπων. Βοηθήστε μας, δείξτε έμπρακτα τη στήριξη σας στο σύλλογό μας. Δεν θέλουμε like και σχόλια επιβράβευσης. Ζητάμε χώρο φιλοξενίας ή ακόμα καλύτερα υπεύθυνη υιοθεσία για αυτό το ταλαιπωρημένο ζώο.
Αν δεν βρεθεί κάτι, ο σκύλος θα πάει στο ΔΙΚΕΠΑΖ και στην ηλικία που είναι αμφιβάλουμε αν βγει ξανά από εκεί. Προς το παρόν, ως και την Τρίτη, θα φιλοξενηθεί στο κτηνιατρείο της κ. Κοκλιώτη. Έπειτα όμως;
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πυροσβέστες που μας έχουν αποδείξει επανειλημμένα τα φιλοζωικά τους αισθήματα. Τα ονόματά τους αναφέρονται σε παρακάτω ποστ όπου υπάρχουν και τα βίντεο της διάσωσης.
Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Παπασωτηρίου που άκουσε και δεν προσπέρασε το άτυχο ζώο, τα μέλη μας κ. Βασίλη Παπαδόγκωνα , κ. Αντώνη Βαμβακάρη, τη γιατρό της καρδιάς μας κ. Κοκλιώτη και φυσικά την πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Βίκυ Στρατηγού.
Κοινοποιήστε παρακαλώ!”
ttps://www.facebook.com/160146434762912/videos/535672546974190/





πηγή: http://petpet.news/news/42395
-->