Θερινές δραστηριότητες της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

      
 Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) πραγματοποίησε πληθώρα εκδηλώσεων κατά το Θερινό διάστημα του Διμήνου Ιουλίου & Αυγούστου 2019 που άπτονταν της Εκπαιδευτικής ,Παρατηρησιακής και Καλλιτεχνικής πλευράς της επιστήμης της Αστρονομίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:
-->



Στις 22-7-19 σε Συνεργασία με τις υπεύθυνες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σαλαμίνας Κυρίες Χριστίνα Δρίβα και Γρηγορία Σοφρά διοργάνωσε παρουσίαση με Θέμα << Για φαντάσου να μιλούσαν οι τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους >>  έπειτα ακολούθησε Εργαστήριο όπου τα Παιδιά κατασκεύασαν του Αστερισμούς με απλά υλικά.



Στις 27-7-19 πραγματοποιήθηκε το 2ο  Θερινό Μάθημα Αστρονομίας στην Νότια Σαλαμίνα και ακολούθησε Αστροφωτογράφηση.
Στις 5-8-19 επαναλήφθηκε η συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σαλαμίνας με Θέμα αυτήν την φορά << Για φαντάσου να εξερευνούσαμε τον Πλανήτη Άρη >> ακολούθησε Εργαστήριο όπου τα Παιδιά προσομοίωσαν την επιφάνεια του Άρη με πλαστελίνες και άλλα υλικά.
Στις 7-8-19 πραγματοποιήθηκε Αστροπαρατήρηση για το κοινό στο προαύλιο του Δημαρχείου Σαλαμίνας και παρατηρήθηκαν η Σελήνη ,ο Δίας και ο Κρόνος.




Στις 10-8-19 σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε Αστροπαρατήρηση στη περιοχή της Ηλιακτής με μεγάλη συμμετοχή κοινού.
Στις 18-8-19 - όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος -  τιμήθηκε η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με συμμετοχή της Ομάδας Αφήγησης << Παραμυθανθός>>  και Πιάνο-Τραγούδι από τον Μιχάλη Σούμα.




Στις 23-8-19 Το Παράρτημά μας συμμετείχε στο Θερινό Σχολείο Φυσικής που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στον Ταΰγετο με Παρουσίαση με θέμα <<Ήλιος>>   και Εργαστήρια. 
Στις 30-8-19 πραγματοποιήθηκε το 3ο Θερινό Μάθημα Αστρονομίας στην περιοχή της Νέας Περάμου με την Βραδιά αφιερωμένη στους Διπλούς Αστέρες.





Ευχαριστούμε : Τις Κυρίες Χριστίνα Δρίβα και Γρηγορία Σοφρά για την Πρόσκληση συνεργασίας . 
Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Σαλαμίνας κα Ορσία Ραπαντζίκου για την πρόταση Αστροπαρατήρησης στην περιοχή Ηλιακτής.  
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της Μουσικής Βραδιάς στο Πέτρινο Θεατράκι.
  1.Αρτος-Γλυκά ‘’ΤΣΑΝΤΟΥΛΗΣ’’-ΣΕΛΗΝΙΑ
2.Rouky Cafe Music Bar
3.΄΄ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ΄΄-Νικόλαος Βλάχος
4.Ρεστωράν- ΄΄ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ΄΄
5.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Μπούτσης Νικόλαος.
6.ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΣΑΡΑΝΤΗΣ ) 
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μάλλη και την Καλλιρρόη Μουλά  από την Ομάδα Αφήγησης << Παραμυθανθός>> καθώς και τον Μιχάλη Σούμα από το Συγκρότημα << ΟΝΥΧ>>.  
Ευχαριστούμε την Ε.Ε.Φ για την Πρόσκληση συμμετοχής και ιδιαίτερα τον Δρ Τάκη Παπαδόπουλο για την ευγενική Φιλοξενία. 
Ευχαριστούμε την Εκπαιδευτικό και Μέλος μας κα Ράνια Λάμπου- Global Teacher Prize Finalist 2019 - για την ενεργό συμμετοχή της στις Δραστηριότητές μας αλλά και για τις καινοτόμες ιδέες της.
Ευχαριστούμε το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης για τις Αφίσες που χαρίζει στους Μικρούς μας Φίλους.
Τέλος Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε τις Δράσεις μας.
Ευχόμεθα Καλή Σχολική στους  Μαθητές μας με Διακρίσεις και πολλά Βραβεία. 


                                            Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                         ΙΣ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ