Κατάληψη της Greenpeace στα ΕΛΠΕ

Ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο, ενάντια στις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στη χώρα.
-->
«Σε μία ειρηνική, δυναμική δράση, έχουν προσδεθεί στην κύρια πύλη και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στην εταιρεία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση.
«Δεν έχουμε χρόνο. Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση και πρέπει να δράσουμε άμεσα. Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ στη χώρα, συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή», σημειώνει η Greenpeace και ζητάει από την εταιρεία να γίνει «μέρος της λύσης: να αποσυρθούν άμεσα από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και να ανακοινώσουν πλάνο για την ευθυγράμμιση του επιχειρηματικού τους μοντέλου με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα και τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5°C».
-->