Στη δημιουργία εμπορικού κέντρου "mall" προχωράει ο «Γαλαξίας» στη Σαλαμίνα

Επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για τη διετία 2020-2021 η εταιρεία «Πέντε Α.Ε.», γνωστή κυρίως μέσα από τα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Γαλαξίας». Οι επενδύσεις αυτές αφορούν κυρίως την ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας
-->

με νέα καταστήματα, ενώ περιλαμβάνουν και τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων. Επί του παρόντος, πάντως, η εταιρεία επενδύει στη δημιουργία προγράμματος επιβράβευσης των πελατών της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της «Πέντε Α.Ε.» Παναγιώτης Πουρσανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης της κάρτας πιστότητας της «Γαλαξίας», η εταιρεία προγραμματίζει έως το 2021 τη δημιουργία ενός μικρού εμπορικού κέντρου (mall), καθώς και τη λειτουργία εννέα ακόμη καταστημάτων. H επένδυση στο εμπορικό κέντρο είναι ύψους 30-32 εκατ. ευρώ. Αυτό θα  εκτείνεται σε 40 στρέμματα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να αφορούν 12.000 τ.μ. Το εμπορικό κέντρο μπορεί να περιλάβει περί τα 40 καταστήματα, τα οποία θα διατεθούν για μίσθωση ή αγορά. Η έκταση στην οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί η επένδυση βρίσκεται, κατά πληροφορίες, στη Σαλαμίνα.

-->

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία εννέα ακόμη καταστημάτων σούπερ μάρκετ, με το ύψος της επένδυσης ανά κατάστημα να υπολογίζεται σε 1,5-2 εκατ. ευρώ. Ηδη εντός του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο αναμένεται η έναρξη λειτουργίας καταστήματος στα Μέγαρα, ενώ την άνοιξη του 2020 τοποθετείται η έναρξη λειτουργίας καταστήματος στο Μεγάλο Πεύκο. Σήμερα, το δίκτυο «Γαλαξίας» αποτελείται από 160 καταστήματα, εκ των οποίων τα 80 είναι ιδιόκτητα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, εξάλλου, η εταιρεία πρόκειται να τοποθετήσει στην αγορά κάρτα πιστότητας, η οποία αποσκοπεί κυρίως στην προσέλκυση πελατών μικρότερης ηλικίας. Μέσω της κάρτας πιστότητας η εταιρεία θα πραγματοποιεί εξατομικευμένες προωθητικές ενέργειες, ενώ θα αξιοποιούνται στην κατεύθυνση αυτή η ιστοσελίδα της αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εξαργύρωση των πόντων που θα συγκεντρώνουν οι καταναλωτές θα γίνεται όχι μόνο στα καταστήματα «Γαλαξίας», αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις μέσω συνεργασιών που πρόκειται να αναπτυχθούν με αλυσίδες ειδών ένδυσης - υπόδησης, επιχειρήσεις του κλάδου θεάματος, κ.ά. Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2020 η «Πέντε Α.Ε.» θα παρουσιάσει το πρώτο πρόγραμμα πιστότητας στην Ελλάδα, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το 2018, η «Πέντε Α.Ε.» κατέγραψε τζίρο 449,9 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 6,7% σε σύγκριση με το 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 30% στα 12,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το 2019 θα κλείσει με οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών της.


Πηγη
-->