Πίσω από κάθε ομορφιά κρύβεται ένας λυγμός θυμού¨ ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ- Από το μυθιστόρημα ¨Τι χορούς να χορέψω¨

Mία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Τσάκαλου ΤΙ ΧΟΡΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ ( Εκδόσεις Τόπος) την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στο Αμπελάκι που γέμισε ασφυκτικά.

--> Μία συγγραφέας που ζει εδώ και χρόνια στην Σαλαμίνα μας παραδίδει ένα όμορφο μυθιστόρημα υψηλής λογοτεχνικής αξίας γραμμένο με απλό ύφος και συνάμα πολύ περιεκτικό σε νοήματα και συναισθήματα. Εξαιρετικός ήταν στην παρουσίαση ο συγγραφέας και εκδότης  Άρης Μαραγκόπουλος. Εξήγησε εμπεριστατωμένα με ποιο τρόπο  το μυθιστόρημα   της Τσάκαλου συνδυάζει αρετές  λογοτεχνικών έργων του 19ου και 20ου αιώνα μένοντας όμως ξεκάθαρα στο έδαφος της σύγχρονης εποχής και των διλημμάτων της. Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο κλασσικός φιλόλογος- λογοτέχνης Γρηγόρης Χατζηλαμπρινός, η Δέσποινα Καρούση με μια συναρπαστική αφήγηση αποσπασμάτων του βιβλίου και ο Σωτήρης Καρνέσης στην παρουσίαση και τον συντονισμό. Την εκδήλωση στήριξε το βιβλιοπωλείο Πάπυρος.


Ακολουθεί ένα απόσμασμα από την ομιλία της συγγραφέως: ¨Το βιβλίο αυτό αποτελεί επίσης ένα δεύτερο μέρος κάτι σαν συνέχεια στο προηγούμενο  βιβλίο μου  οι Λεηλάτες του μεσημεριού. Είναι κατά κάποιο τρόπο αφιερωμένο στους ανθρώπους που συνεχίζουν   να αμφισβητούν όχι μόνο τον ρυθμό της σύγχρονης ζωής αλλά κυρίως αμφισβητούν τους παλιούς τρόπους ανταρσίας..... Είναι αυτοί που   τίποτα δεν προσφέρουν έτοιμο δεν έχουν εντολές και συστήματα αλλά διαρκώς αναζητούν , δεν ξέρουν ακόμα τι χορούς να χορέψουν , πειραματίζονται ζώντας σε τόπους μυστικούς αλλά και περπατούν δίπλα μας, ψάχνουν τρόπο να κερδίσουν την ακοή μας να μας γοητεύσουν με νέες προτάσεις ζωής, δεν δρουν ως χαλαστές χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν  γκρεμίζουν πράγματα άξια  γκρεμίσματος αλλά εκείνο που περισσότερο τους απασχολεί είναι να γίνουν  σειρήνες των θαλασσών, να γίνουν οι μαγικοί αυλοί  μιας αλλιώτικης πορείας¨.
-->