ΟΜ Σαλαμίνας: Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, με υγεία, ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες συνθήκες» της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας την Πέμπτη 5/12/2019, στο εργατικό κέντρο Σαλαμίνας, με ομιλητές τη Νίνα Κασιμάτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά και το Διονύση Τεμπονέρα, εργατολόγο, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ.
-->

Παραβρέθηκε πλήθος ενεργών πολιτών, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά, Τζένη Αρσένη και Χρήστος Ζαρκινός.
   Από τις εισηγήσεις και το ζωντανό διάλογο, αναδείχθηκε η ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης με το νέο αναπτυξιακό και  φορολογικό νόμο, στη μισθωτή εργασία και στη λαϊκή οικογένεια: συμπίεση μισθών, απελευθέρωση επιχειρηματικότητας, μειωμένα δικαιώματα, ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης, μεθόδευση για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και κατάργηση εφάπαξ και επικουρικών συντάξεων. Οι υποσχέσεις για αυξήσεις στις συντάξεις αποτελούν άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης, καθώς αφορούν ελάχιστους συντ/χους (πάνω από 40 έτη ασφάλισης) και θα είναι ανεπαίσθητες (2-8%). Ακόμη, ενδεχόμενη αύξηση 40-50 ευρώ κάποιων επικουρικών συντάξεων, ήδη εξανεμίζεται με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος κ.ά.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ, παραλαμβάνοντας την χρεωκοπία, προσπάθησε να συνταγματοποιήσει τα κοινωνικά δικαιώματα, δείχνοντας ξεκάθαρα την ταξική του μεροληψία υπέρ των πιο αδύναμων, σε ένα περιβάλλον ασφυκτικών μνημονιακών δεσμεύσεων. Σήμερα, καλούμαστε να αντιστρατευθούμε τη δεξιά διακυβέρνηση, να προασπίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στο καθεστώς μνημονίων μιας υπανάπτυκτης ευρωαποικίας.
-->
  Η ΟΜ Σαλαμίνας ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας για την παραχώρηση της αίθουσας και τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. 
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές,

με υγεία, ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη

-->