Πρίγκιπας Ορλόφσκι: Η μεσόφωνος που ξεχώρισε στη 'Νυχτερίδα"

Κείμενο: Ελένη Γαλάνη - anyteart.com
H θεϊκή φωνή που έβγαινε από τον πρίγκηπα Ορλόφσκι στη «Νυχτερίδα» του Στράους του νεότερου στην παράσταση της Λυρικής Σκηνής (16/2), μας έκανε να σταθούμε και να αναρωτηθούμε ποια μορφή κρυβόταν  πίσω από τα γυαλιά και την περούκα, αλλά το σκοτάδι στην πλατεία δεν επέτρεπε ξεφύλλισμα του προγράμματος.
-->

Λίγη ώρα αργότερα τη γνωρίσαμε σ΄ένα μπάρ πολύ κοντά στη Λυρική στο ΚΠΙΣΝ, όπου καταλήξαμε παρέα με τον μαέστρο Γιώργο Ζιάβρα. Η μακρομαλούσα κοπελιά –αλήθεια πού χώρεσε αυτή η φωτεινή κόκκινη κώμη κάτω από τη μάσκα σιλικόνης; – εξέπεμπε μεσογειακή αύρα, φως και, κυρίως, μια ευγένεια  που σπάνια συναντά κανείς. Χωρίς καμία επιτήδευση, πόζα, στόμφο.
Το όνομά της : Ταξιαρχούλα Κανάτη. Μεσόφωνος.  Καταγωγή: κόρη εργατικής οικογένειας από τη Σαλαμίνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και από ‘κει έφυγε, με υποτροφία, στη Στουτγάρδη όπου μετά τις σπουδές παρέμεινε στη Γερμανία. Ο ρόλος του Ορλόφκι στη «Νυχτερίδα» είναι η πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα. Θα την ξαναδούμε, αυτό είναι βέβαιο. Μέχρι τότε όμως εκείνη θα περιδιαβαίνει την Ευρώπη, συνεργαζόμενη με όπερες και ορχήστρες και θα ερμηνεύει τους συνθέτες που ταιριάζουν απόλυτα στη φωνή της – Βάγκνερ, Βέρντι, Mπελίνι, Μπιζέ, Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Στράους κά. 



Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κριτικές που αποσπά η Ελληνίδα μεσόφωνος, μαθαίνουμε ότι γοητεύει με την ερμηνεία της ειδικά στα απαιτητικά μέρη των έργων και δουλεύει σ΄ένα σαφέσατα υψηλό επίπεδο. Ο ανήφορος της καριέρας προς την κορυφή είναι μπροστά, ο δρόμος ανοιχτός και η μεσόφωνος από την Ελλάδα δεν τρέμει τον καιρό.
-->


-->