Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας: Είμαστε κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας με δελτίο τύπου ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Σαλαμίνας τις Κυριακές:


«Απόφαση  ρύθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Κ. Βάσω  Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη»
Να επιτρέπεται προαιρετικά σε όλη τη Νήσο Σαλαμίνα η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 16  παρ. 2  του ν. 4177/2013 κατά τις Κυριακές και αργίες με το ωράριο λειτουργίας που ορίζει ο Νόμος. Κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός (1) χιλιομέτρου από τον Ι. Ν. Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη Λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων θα παραμένουν κλειστά, εκτός τις αργίες και τις Κυριακές που ορίζει ο Νόμος. Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Σαλαμίνας τις Κυριακές, ειδικά για το έτος 2020 δέον ληφθεί υπ’ όψιν ότι ενόψει των εορτασμών των «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2020», οι οποίοι αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο νησί, είναι αναγκαία η εξυπηρέτησή τους με όσο το δυνατό περισσότερα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα και κατά τις Κυριακές.

ΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Ο Σύλλογός μας είναι κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Η πρότασή μας προς την Περιφέρεια είναι, να είναι κλειστά όλα τα καταστήματα, εμπορικά και σούπερ μάρκετ σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες και στο κέντρο του νησιού. Θα πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα μίνι μάρκετ των παραθεριστικών περιοχών ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών αλλά και οι κυριακάτικοι επισκέπτες του νησιού μας.