SHARING PERAMA - ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Πολιτισμός και Τέχνη στον δημόσιο χώρο του Περάματος,
με τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους.
Τα φωτεινά έργα του Robert Montgomery σε όλη την πόλη.
Στις 20 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Δημάρχου Περάματος κ. Ιωάννη Λαγουδάκη,

-->
τα πρώτα εγκαίνια του εικαστικού έργου του Robert Montgomery με τίτλο «Η Αρχή της Ελπίδας» (“The Beginning of Hope”) στις 19.00 στο Τέρμα Περάματος.
Το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ είναι ένα πολύπλευρο εγχείρημα που έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους κατοίκους του Περάματος με τη σύγχρονη τέχνη.
-->
Με ιδιαίτερη επιμέλεια επιλέχθηκε ο Σκωτσέζος εικαστικός και ποιητής Robert Montgomery να υλοποιήσει μια σειρά γλυπτικών εγκαταστάσεων, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες που δουλεύουν στον δημόσιο χώρο. Τα έργα του αποτελούν μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στην υλοποίηση των έργων όσο και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Οι δράσεις αυτές θα έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό.

Παρόλο που σκοπός και προοπτική της τέχνης δεν είναι ν’ αλλάξει τον κόσμο, η τέχνη μπορεί ν’ αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, να τροποποιήσει τα συναισθήματά μας απέναντί του και -αν όχι να τον σώσει- να τον απαλύνει τουλάχιστον, να τον ανοίξει, να διασπείρει ελπίδα κι ομορφιά. Τα έργα του καλλιτέχνη Robert Montgomery θα προσφέρουν την ευκαιρία να βιώσουν οι κάτοικοι την τέχνη στο δημόσιο χώρο, ως έδαφος εύφορο προς σκέψη, αντιπαράθεση και συζήτηση. Η δημιουργία, η τέχνη είναι πράγματα που γεμίζουν τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες, αλλά και όλη την ανθρωπότητα με αξιοπρέπεια.

elearningekpa.gr
-->