Μάνος Δερτούζος:"Επιβάλλεται η ζεύξη Σαλαμίνας - Πέραμα"

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ Η  ZEYΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΠΕΡΑΜΑ
ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ FERY BOATS  ΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ …..
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ
Διαχρονική και σταθερή είναι η θέση μου  όσον αφορά την ζεύξη Παλούκια – Πέραμα. Την είπα ευθαρσώς  και χωρίς υπεκφυγές και πήρα ξεκάθαρη θέση στο «Δημοψήφισμα» της 20ης Μαρτίου 2016 όπου κλήθηκαν οι πολίτες της Σαλαμίνας με την ψήφο τους να εκδηλώσουν την θέλησή τους εάν θέλουν ή όχι την Γέφυρα. Για την ιστορία το δημοψήφισμα κατέληξε σε φιάσκο με διπλοψηφίσαντες και τριπλοψηφίσαντες.
-->
Για μια φορά ακόμη επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα  του έργου της ζεύξης προς όφελος των πολιτών της Σαλαμίνας, μετά και τα τελευταία δρομολόγια τα οποία ανακοινώθηκαν από τις κοινοπραξίες λόγω Κορονοϊού.  Υπάρχει και η αντίθετη άποψη η οποία λέει όχι στην Γέφυρα, έχει το δικό της σκεπτικό και τα δικά της επιχειρήματα. Την σέβομαι την αντίθετη άποψη αλλά διατηρώ το δικαίωμα της  άποψής μου.
Αντιλαμβάνομαι ότι η μετακινήσεις έχουν περιοριστεί λόγω του  Κορονοϊού , αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοιχτές, οι τράπεζες, τα συνεργεία αυτοκινήτων , είδη τροφίμων   και άλλα. Ανοιχτά είναι όμως και το άφησα τελευταίο τα Νοσοκομεία με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη μάχη. Είναι κόσμος από την Σαλαμίνα που πηγαινοέρχεται καθημερινά που εργάζονται με βάρδιες. Είναι ακόμη οι  πολίτες που εργάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και έχουμε ανθρώπους και από την Σαλαμίνα. Είναι αυτοί που εργάζονται στα Αστυνομικά τμήματα και είναι αυτοί όλη μέρα στους δρόμους και δουλεύουν με βάρδιες. Είναι αξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων που πιθανόν να γυρίζουν από το Πεντάγωνο. Είναι πολίτες της Σαλαμίνας που εργάζονται σε Πυροσβεστικά τμήματα  Όλοι αυτοί θα πρέπει να περιμένουν μία και δύο ώρες στο Πέραμα για έρθουν Σαλαμίνα στο σπίτι τους στην μόνιμη κατοικία τους μετά από πιθανόν 12 ώρες δουλειάς.
-->
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε θα περίμενα από τις δύο Κοινοπραξίας να έχουν μία άλλη προσέγγιση, να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία , να βάλουν πλάτη για αυτούς τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, να έχουν την δική τους συμβολή σε αυτή την κρίση.
Θα υπενθυμίσω μόνο ότι  η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα με την κίνηση που έχει κατατάσσεται στη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη, μετά τη γραμμή Ντόβερ-Καλαί που συνδέει την Αγγλία με τη Γαλλία.
Θα υπενθυμίσω ακόμη  ότι υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μετακινούνται 11 εκατ. επιβάτες και 4 εκατ. οχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μέσα λοιπόν και από αυτή την κρίση που περνάμε, είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς που ενισχύω  την άποψή μου, ότι επιβάλλεται το συντομότερο να προχωρήσει η ζεύξη. Αυτό επιβάλλεται πρώτο και σπουδαιότερο για θέμα υγείας και άμεσης πρόσβασης στα Νοσοκομεία, επιβάλλεται ακόμη για μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών που σε παρόμοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν 2 ώρες αναμονή. 

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος




-->