Ξεκινάει από αύριο η πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου της Σαλαμίνας

Ξεκινάει από αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου το μέτρο της προσωρινής πεζοδρόμησης του παραλιακού μετώπου της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα τμημάτων της Ακτής Καραϊσκάκη και της οδού Αγίου Νικολάου. Το μέτρο θα εφαρμοστεί για τις ημέρες της εβδομάδας Παρασκευή και Σάββατο κατά τις ώρες 9.30 μμ έως 2.00 π.μ.
-->


Στην επισυναπτόμενη Τεχνική Έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σαλαμίνας (https://shorturl.at/hHJOP) καθώς και στο σχετικό υπόμνημα (https://shorturl.at/uAMS7), υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα τμήματα των ως άνω οδών που θα πεζοδρομηθούν καθώς και για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Έχει υπάρξει μέριμνα για την ύπαρξη λωρίδας κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης καθώς και για την πρόσβαση και στάθμευση στην οικία τους των μονίμων κατοίκων των περιοχών αυτών καθώς και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά και σκοπό έχει κυρίως την αποφυγή συνωστισμού ως μέτρο πρόληψης κατά του covid-19 όσο και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας με τις υπηρεσίες τους καθώς και οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές είναι εδώ για να αντιμετωπίσουν κάθε δυσχέρεια που ενδεχομένως προκύψει από το μέτρο αυτό. Σε κάθε περίπτωση και πέραν όλων των ανωτέρω δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σαλαμίνα είναι νησί και στους κατοίκους της αξίζει να μπορούν να περπατούν το καλοκαίρι σε έναν πεζόδρομο στην παραλία, όπως κάνουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλων των νησιών και των παραλιακών περιοχών της χώρας.
Ας το προσπαθήσουμε λοιπόν!

Εκ του Γραφείου Τύπου
του Δήμου Σαλαμίνας
-->