Υπάρχουν κρούσματα στη Σαλαμίνα;

Με τα κρούσματα διαρκώς να αυξάνονται η αγωνία των πολιτών μεγαλώνει. Σήμερα ο συναγερμός αφορούσε το νησί του Πόρου καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα. Για το λόγο αυτό από την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πραγματοποιεί ελέγχους και
διαγνωστικά τεστ και είναι πιθανό να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών. Τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν την κυκλοφορία και τη λειτουργία επιχειρήσεων.


Με αφορμή την περίπτωση του Πόρου ισως θα έπρεπε η ενημέρωση ιδίως για την περιφέρεια της Αττικής να ήταν πιο αναλυτική. Στην Αττική κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας ενώ υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως ο τουρισμός στα νησιά του Αργοσαρωνικού όπως η Ύδρα και ο Πόρος αλλά και τη Σαλαμίνα που όπως όλοι γνωρίζουμε φέτος "βουλιάζει" από κόσμο.

Άλλωστε και στην περίοδο της καραντίνας για τα νησιά του Αργοσαρωνικού υπήρχε ειδικό καθεστώς για τις μετακινήσεις λόγω της ιδιαιτερότητας τους.

Η σωστή ενημέρωση ιδίως αν στην κοινότητα υπάρχουν κρούσματα θα αυξήσει τον βαθμό επαγρύπνησης και οι πολίτες θα είναι πιο αυστηροί στην τήρηση των μέτρων. Από όσο εμείς γνωρίζουμε μέχρι σήμερα υπήρχε μια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων αλλά και στους ελέγχους.