Ο παπάς που "τρέλανε" την 'Εφη Θώδη.

Λέγεται Νεκτάριος Γεωργίου και δηλώνει ιερομόναχος. Στις πιάτσες και στις λαϊκές γειτονιές της Σαλαμίνας τον ξέρουν διαφορετικά: ως τον «μάγο» του νησιού. Έχει δικό του μοναστήρι: τον λευκό πύργο επί της οδού Αγίου Νεκταρίου 2, ο δρόμος έχει το όνομά του, αφού δικό του είναι και το οίκημα.
Αυτή τη λογική ακολουθία έχει η ζωή για τον πατέρα Νεκτάριο. Ο νόμος του Υψίστου, που ο ίδιος επικαλείται στα κηρύγματά του, γίνεται αυτόματα και νόμος των ανθρώπων. Στην παλαιοημερολογίτικη μονή του γέροντα βρήκε καταφύγιο και η γνωστή τραγουδίστρια των δημοτικών λιανοτράγουδων: η Έφη Θώδη, η οποία «δεν είναι καλά, που η τηλεόραση την τρέλανε και χρειάζεται βοήθεια», σύμφωνα με τις δηλώσεις της οικογένειάς της. Η Θώδη όμως κοντά στην ισχυρή προστασία του πατέρα Νεκτάριου, που έχει γνωριμίες και δεν τον ακουμπάει κανένας, βρήκε -όπως λένε κάποιοι που τη γνωρίζουν- τη γαλήνη της. Και δεν είναι η μόνη αναγνωρίσιμη φιγούρα: πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, ισχυροί του πλούτου γυρεύουν συμπόνια, γιατρειά, βοήθεια για να λύσουν τα μάγια που τους καταστρέφουν την υγεία και την καριέρα. Κοντά στον «μάγο» που κάθε Τετάρτη και Κυριακή πρωί ακουμπάει με το σταυρό τους πιστούς στο κεφάλι που βγάζουν ακατανόητες κραυγές «από τον σατανά που βγαίνει από μέσα τους», οι οποίες σκίζουν την ηρεμία στον «οίκο του Θεού».

Οι νευρολόγοι-ψυχίατροι που έχουν αναλάβει την κυρία Θώδη, έχουν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και ανησυχούν μήπως η ξαφνική και παράλογη συμπεριφορά της ασθενούς, εκτός από τυχόν ψυχιατρικά αίτια, κρύβει και εξαιρετικά σοβαρές παθολογικές βλάβες στον εγκέφαλο.

διαβάστε περισσότερα εδώ

από Espresso