“Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται πολιτικά απωλέσει”

Στην απέλπιδα προσπάθεια του ο κ. Σοφράς Σπυρίδων να απαντήσει στο περιεχόμενο της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης μου από τον συνδυασμό ΙΔΕΣ, απέστειλε επιστολή στον τοπικό τύπο με τίτλο “τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποιος αυτή την επιστολή, θα περίμενε ότι ο κ. Σοφράς θα είχε βρει το πολιτικό σθένος και θα απαντούσε μία προς μία όλες τις καταγγελίες μου, καταγγελίες που είχαν να κάνουν τόσο με την Οικονομική διαχείριση στον Δήμο, όσο και με τον τρόπο επιλογής και ανάθεσης έργων ή προμηθειών προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.

Αντ’ αυτών ο κ. Σοφράς στην επιστολή του ….“περί άλλων τυρβάζει” και δυστυχώς με την πρακτική του αυτή κάνει πράξη την γνωστή παροιμία, “όπου δεν χωρεί αντρειά, έρχεται η πονηριά”…, που στην περίπτωση μας σημαίνει, ότι όποιος δεν έχει απαντήσεις για να αντιπαρατεθεί, καταφεύγει σε γνωστά και πεπαλεομένα “επιχειρήματα” τα οποία έχουν πολλές φορές απαντηθεί αλλά και ξεθωριάσει.

Δυστυχώς όμως ο κ Σοφράς δεν σταματά εκεί, εξακολουθεί για ότι με αφορά να παίζει και πάλι εν γνώσει του με την… λάσπη, αφού προσπαθεί να με κατηγορήσει ότι έκανα μικροπολιτικά παιχνίδια με αφορμή το έργο της αποχέτευσης, αποκρύπτοντας (ως μικρόψυχος) να αναφέρει ότι έχω στηρίξει με την ψήφο μου όλη την πορεία του έργου μέχρι σήμερα. Εκτός κι αν ο κ. Σοφράς εννοεί, την κριτική που οφείλω να ασκώ με αφορμή το ποσοστό της έκπτωσης 1% που πήρε το έργο σε προϋπολογισμό 24.000.000 Ευρώ τότε του απαντώ ότι αυτή την σιωπή που εναγωνίως επιζητεί να την ψάξει αλλού…

Επίσης ο κ. Σοφράς μεταξύ των άλλων αίολων επιχειρημάτων του, αναφέρει ότι “πήδηξα πρώτος απ’ το καράβι” κι ότι αρνήθηκα να “τραβήξω κουπί” κατά την άσκηση της δημοτικής εξουσίας.

Πρώτα απ’ όλα να του υπενθυμίσω ότι αν εννοεί… “κουπί” την θολή οικονομική διαχείριση που υπάρχει στον δήμο, αν εννοεί… “κουπί” την συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος προς χάριν επιχειρηματικών συμφερόντων, αν εννοεί… “κουπί” την τριπλομισθία του, αν εννοεί… “κουπί” την συνέχιση της υπερκοστολόγισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, αν εννοεί …κουπί την αθέτηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, αλλά και πολλά άλλα, τότε οφείλω να του υπενθυμίσω ότι αυτό το “κουπί” όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μειοψηφία στο Δ.Σ. το είχαμε “ραβδί” για όσους έκαναν τα ίδια …. Βέβαια εσείς κ. Σοφρά δεν ήσασταν συμμέτοχος σ’ αυτήν την προσπάθεια, διότι για λόγους δικούς σας απουσιάζατε όλα αυτά τα χρόνια από το νησί.

Όσο για το “καράβι” κ. Σοφρά, θέλω να σας ρωτήσω ευθέως “αλήθεια πιστεύεται ότι σ’ αυτό το καράβι είσαστε εσείς ο καπετάνιος;”, γιατί αν το πιστεύετε τότε ανήκετε και εσείς στους ελάχιστους κατοίκους του νησιού που έχουν την ίδια άποψη…

κ. Σοφρά η επιστολή με τίτλο “τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα” εμπεριέχει και μια μεγάλη ανακολουθία, αφού θέλει ταυτόχρονα να υποδηλώσει, ότι όσο με αφορά πάντα απουσίαζα από τους αγώνες και τις προσπάθειες των τελευταίων ετών.

Σ’ αυτό το σημείο κ. Σοφρά δεν νομίζετε ότι είσαστε τουλάχιστον υπερβολικός αλλά και προκλητικός;; κ. Σοφρά μήπως αυτός που σίγουρα απουσίαζε ΠΑΝΤΑ απ’ όλους τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες που δίναμε στο νησί ήσασταν εσείς;;

Μήπως κ. Σοφρά, ο Γιάννης ο Τσαβαρής μαζί με όλους τους άλλους ήταν ΠΑΝΤΑ όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη γραμμή;;

Μήπως κ. Σοφρά χωρίς την εκλογική καπηλεία εκ μέρους σας αυτής της διαδρομής μου, ίσως σήμερα να εξακολουθούσατε να ήσασταν κάτοικος Πειραιώς ως προς την κύρια κατοικία σας και Αλεποχωρίου ως προς την εξοχική;;

κ. Σοφρά και κύριοι παρά τω δημάρχω, με αυτή την απαντητική επιστολή μου βάζω τελεία και παύλα στην όποια αντιπαράθεση θελήσετε να συνεχίσουμε να έχουμε με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2006, γιατί αφ’ ενός μεν οι δημότες κουράστηκαν, αφ’ ετέρου δε οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε πολύ σημαντικότερα θέματα για να ασχοληθούμε.

Στόχος μας πλέον είναι η υλοποίηση του οράματος μας για τον δήμο και γι’ αυτό το όραμα θα καταθέσουμε στον αγώνα το σύνολο των δυνατοτήτων μας.

Γιάννης Τσαβαρής

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας