Η Σαλαμίνα στο Airbnb

Με γοργά βήματα κινείται η Σαλαμίνα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα airbnb. Πριν δύο χρόνια σε αναζήτηση για σπίτια στην Σαλαμίνα θέλοντας να φιλοξενήσω κάποιον φίλο η διαθεσιμότητα ήταν πολύ μικρή. Αυτό όμως έχει αλλάξει σημαντικά καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα κερδίζει διαρκώς έδαφος παγκοσμίως και αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστο το νησί μας. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς οι οικοδεσπότες της πλατφόρμας  κατά μέσο είχε έσοδα 2.870 ευρώ, μισθώνοντας τον χώρο τους 28 μέρες τον χρόνο

Σε σχετική αναζήτηση σήμερα μπορεί κανείς να δει περισσότερα από 70 σπίτια διαθέσιμα με τιμές που φτάνουν έως και τα 500€/ημέρα.

-->



Για την Ελλάδα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2017 ήρθαν στη χώρα 1.370.000 επισκέπτες έχοντας κάνει κρατήσεις για διαμονή μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αντίστοιχα, 318.000 ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε άλλους προορισμούς πάλι μέσω της Airbnb.

Oπως προκύπτει επίσης για την Ελλάδα, οι οικοδεσπότες της πλατφόρμας δέχθηκαν επισκέπτες από περισσότερες 150 χώρες. Ενώ κατά μέσο όρο ένας οικοδεσπότης της Airbnb είχε έσοδα 2.870 ευρώ, μισθώνοντας τον χώρο του 28 μέρες τον χρόνο.

Συνολικά οι καταχωρήσεις της πλατφόρμας ανέρχονται σε 4,85 εκατομμύρια, σε περισσότερες από 191 χώρες. Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών δηλώνει ότι επέλεξε την Airbnb επειδή θέλει να ζήσει σαν ντόπιος (79%) και επειδή είναι πιο βολικό από τις τοποθεσίες ξενοδοχείων (89%). Τα νέα δεδομένα, που είναι προσβάσιμα σε όλους, καλύπτουν όλο το 2017. Η εταιρεία τονίζει ότι αποτελούν μέρος μιας διαρκούς δέσμευσης για διαφάνεια με τις τοπικές κυβερνήσεις και καταδεικνύουν τα οφέλη του υγιούς τουρισμού για τις τοπικές οικογένειες και τις κοινότητές τους.

Περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες που χρησιμοποιούν Airbnb παγκοσμίως (53%) λένε ότι τα χρήματα που εξοικονόμησαν με τη χρήση της πλατφόρμας δαπανήθηκαν σε τοπικές επιχειρήσεις και σχεδόν το μισό των συνολικών δαπανών των φιλοξενουμένων (44%) στις κοινότητες όπου διαμένουν και πέρα από τις ξενοδοχειακές περιοχές και τα παραδοσιακά τουριστικά σημεία


στοιχεία από το σχετικό άρθρο στο protagon.gr