Επιστολή του ΠΕΡΙΒΟΣ προς την ΕΥΔΑΠ για τους αμιαντοσωλήνες

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Σεληνίων Σαλαμίνας εκτελούνται έργα για την κεντρική αποχέτευση με αποτέλεσμα να σπάνε συχνά οι σωλήνες ύδρευσης και να μένουν οι κάτοικοι ξαφνικά χωρίς νερό για πολλές ώρες.


Το χειρότερο όμως για μας τους κατοίκους είναι ότι οι σωλήνες ύδρευσης είναι από αμίαντο, υλικό που γνωρίζουμε ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία. Πόσο μάλλον μετά τις συνεχείς θραύσεις των σωλήνων που απελευθερώνουν τις καρκινογόνες ίνες αμιάντου στο πόσιμο νερό.

Γνωρίζουμε ότι σε ενημερωτικό έγγραφό σας αναρτημένο στην ιστοσελίδα σας , υποστηρίζετε ότι « ο αμίαντος που είναι σταθερά συνδεδεμένος σε τελικά προϊόντα, όπως τοίχους, πλακάκια και σωλήνες δεν δημιουργεί προβλήματα στην υγεία, εφόσον δεν καταστρέφεται και δεν υφίσταται καταπονήσεις και φθορές.» Στη δική μας περίπτωση ο αμίαντος και καταστρέφεται και υφίσταται καταπονήσεις και φθορές. Άρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία. 

Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση των απαρχαιωμένων επικίνδυνων σωλήνων από σύγχρονους και καθιστούμε υπεύθυνη την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού και τις συνέπειες στη δημόσια υγεία. Περιμένουμε την απάντηση από την εταιρεία σας γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα και απαιτούμε την προστασία της υγείας μας. 

Με εκτίμηση,

                 Η Γραμματέας                                                                                   Ο Πρόεδρος
              Λεμπέση Σαραντία                                                                            Ακύλας Μάρκος