Η Σαλαμίνα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων: Ανοικτό την Κυριακή 20 Μαΐου το Μουσείο του "Άγγελου Σικελιανού"

Αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο  θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους με ελεύθερη είσοδο. 

Στη Σαλαμίνα το  Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Καποδιστριακού Δημοτικού Σχολείου της πόλης στην οδό Πολυχρόνη Λεμπέση 42 Τηλέφωνο: 2104640759, 2104653572 θα είναι ανοικτό από τις 8:00  έως 15:00.

-->

Οι συλλογές του Μουσείου αποτελούνται ως επί το πλείστον από ευρήματα ανασκαφών σε όλη την έκταση του νησιού, αλλά και από τυχαία ευρήματα και παραδόσεις πολιτών και είναι έργα κυρίως κεραμικής και γλυπτικής, που καλύπτουν όλη τη διάρκεια της πλούσιας αρχαίας ιστορίας του νησιού, από τα Προϊστορικά χρόνια (Τελική Νεολιθική εποχή) μέχρι και την Ύστερη αρχαιότητα. 



Το Λαογραφικό Μουσείο Σαλαμίνας που στεγάζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Λεωφ. Κωνστ. Καραμανλή 1 
την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 θα μπορείτε να το επισκεφτείτε από τις 9.00 π.μ - 1.00 μ.μ και από τις 17.00 - 20.00 για να ταξιδέψετε στη Σαλαμίνα του χτες και του τώρα.


Και κάτι σπάνιο: Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η οικία - Μουσείο του Άγγελου Σικελιανού (στην περιοχή της Φανερωμένης ) θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ και από τις 17.00 - 20.00



Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».
Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, όπως είναι γνωστό, ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.