Κατατέθηκε η Προσφυγή του Δήμου εναντίον της εγκατάστασης οστρακοκαλλιέργειας στον όρμο Βασιλικών

Σήμερα 16/5,  η Δήμαρχος κα Νάννου κατέθεσε αυτοπροσώπως την με αρ. Πρωτ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/28914/4405/16.05.2018 ΠΡΟΣΦΥΓΗ ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας για ΑΚΥΡΩΣΗ της Απόφασης του Συντονιστή Αποκ/νης Δ/σης Αττικής με την οποία, παρά την αρνητική γνωμοδότηση τόσο του Δήμου μας όσο και της Περιφέρειας, ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους κι άνοιξε το δρόμο για την εγκατάσταση πλωτής μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Άμμος του Όρμου Βασιλικών Σαλαμίνας.

Πιστεύουμε ότι ο Υπουργός θα κάνει δεκτά τα δίκαια και ορθά επιχειρήματα μας και θα προβεί στην Ακύρωση της Απόφασης, ώστε να μη χρειαστεί να εξαντλήσουμε τα ένδικα μέσα προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
-->


Σύμμαχος μας αυτή τη φορά είναι και η Περιφέρεια Αττικής η οποία προέβη σε αυτοτελή προσφυγή ακύρωσης της ίδιας Απόφασης κατόπιν επίμονου αιτήματος Δήμου, φορέων και κατοίκων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση το 2015 που αφορούσε ιχθυοκαλλιέργεια στο Πυργιακόνι, ο τότε Υπουργός κ.Λαφαζάνης είχε κάνει δεκτή τη προσφυγή μας και ακύρωσε την απόφαση της Αποκ/νης Δ/σης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον σημερινό Υπουργό.



Σαλαμίνα 16/5/2018

Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας