Ενημέρωση από ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για το θέμα της οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης, που αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ίδρυσης πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστράκων , στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά του Δήμου Σαλαμίνας, Π.Ε. Νήσων, παρά  την με αριθ. 333/2017 αρνητική απόφαση - γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.


Στις 3/5/2018, κατά την 15η  συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος-Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας κου Νάσου Αναγνωστόπουλου, αποφασίστηκε  να προσφύγει η Περιφέρεια κατά της εν λόγω απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Στις 8/5/2018, στην 23η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, στο 3ο θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και με την διαδικασία του κατεπείγοντος, γίνεται δεκτή η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και αποφασίζεται:
Η άσκηση προσφυγής στις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές καθώς και η άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων,
για την ακύρωση της με αριθ. πρωτ. 30901/οικ.1905 (ημ.: 17-04-2018) του Συντονιστή Αποκαντρωμένης Διοιήκησης Αττικής (δες συνημ.)
Στις 17/5/2018, η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας καταθέτει την προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας τεκμηριώνοντας τους λόγους ακύρωσης (δες συνημ.).
Στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή από τον Υπουργό, η Περιφέρεια θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

διαβάστε εδώ και εδώ