«Πόλεμος» στο Λιμάνι: Μεγάλη απεργία στην COSCO - Απεργοσπαστικό μηχανισμό με χρυσαυγίτες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αναβρασμός επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο σε απεργία, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

-->


Η απεργία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης ενώ συνεχίζεται και την Πέμπτη, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι της COSCO, εκτός από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διεκδικούν ακόμα μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Φτάνει πια, διανύουμε τον 8ο χρόνο δουλειάς στις εγκαταστάσεις στις προβλήτες της ΣΕΠ 2 και 3 χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όξυνση όλων των προβλημάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι, ένας για όλους και όλοι για έναν, να συνεχίσουμε σαν μια γροθιά τον αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σωματείο μας έχει στείλει τα δίκαια αιτήματά μας στην "Cosco" και τους εργολάβους της και περιμένει την απάντησή της.»

Καταγγελία για απεργοσπαστικό μηχανισμό με χρυσαυγίτες

Από την πλευρά της η εργοδοσία, σύμφωνα με τον 902.gr, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό ενώ έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά της απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα πάντα με το 902.gr το πρωί της Πέμπτης επιχειρήθηκε να μεταφερθούν με πλοιάριο απεργοσπάστες, ανάμεσά τους και χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου στο ΣΕΦ στις προβλήτες τις COSCO.

«Από το Σωματείο έγινε παρέμβαση τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και στον υπουργό Ναυτιλίας προειδοποιώντας ότι αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται με πλοία.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συσπειρωμένοι, περιφρουρώντας μαζικά την απεργία τους. Στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει γλέντι στο χώρο», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του 902.gr.

Topontiki.gr