Όλος ο στόλος στο Αιγαίο: Από τα χαράματα σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση “Καταιγίς 2018”

Ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία και τα «γεράκια» του Πενταγώνου στην Άγκυρα δίνει από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το Πολεμικό Ναυτικό καθώς ξεκίνησε από το πρωί η μεγάλη ετήσια άσκηση «Καταιγίς 2018».

Στο κεντρικό βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο το σύνολο του στόλου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού έχει λάβει θέσεις μάχης και εκτελεί με ακρίβεια τα σενάρια που προβλέπει η άσκηση.

-->


Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα αξιολογηθεί το ήδη υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η μαχητική ικανότητα των συμμετεχόντων. Παράλληλα θα αναπτυχθεί περαιτέρω η ανάπτυξη και η διατήρηση του ενιαίου πνεύματος συνεργασίας, ενώ το
βασικότερο είναι η επίδειξη ισχύος στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου ώστε ουδείς να εξετάσει το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε όλες τις περιοχές που προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες ότι ανήκουν στη χώρα μας.

Παράλληλα οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού που παίρνουν μέρος στην άσκηση θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και με άλλες μονάδες από τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία αποδεικνύοντας το υψηλότατο επίπεδο συγχρονισμού των κινήσεων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ρεπορτάζ: HellasJournal