Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος: Δραστηριότητες Μαΐου 2018

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας ) πραγματοποίησε κατά Μήνα Μαϊο τις κάτωθι Δραστηριότητες.


1. Στις 16 Μαΐου ύστερα από Πρόσκληση του Γ΄ Νηπιαγωγείου Σαλαμίνας έγινε παρουσίαση του <<Ηλιακού Συστήματος >>   στα παιδιά του Νηπιαγωγείου   από τον πρόεδρο του Παραρτήματος. Τα παιδιά είχαν ήδη προετοιμαστεί με διάφορες κατασκευές των Πλανητών αφού είχε προηγηθεί ανάλογο Πρότζεκτ, και μας εξέπληξαν ευχάριστα. 

2. Στις 23 Μαΐου   το Παράρτημα μας παρευρεύθει στην ομιλία του Καθηγητού Φυσικής Διαστήματος  κου Ξ. Μουσά που διοργάνωσε το Δημοτικό Ελεύθερο  Πανεπιστήμιο του Δήμου Περιστερίου στην Δ. Βιβλιοθήκη με θέμα << Η Γέννηση , η Ζωή και ο Θάνατος των Άστρων >>. Μετά το τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκε Αστροπαρατήρηση στο προαύλιο της Βιβλιοθήκης .
Η συνεργασία μας με το Δημοτικό  Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Περιστερίου υφίσταται  τα τέσσερα τελευταία χρόνια  δίνοντας μας την ευκαιρία να διαδίδουμε την Επιστήμη της  Αστρονομίας και εκτός του Νησιού μας. 

3. Στις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στον Λόφο << Πατρίς>>   το 10  Θερινό Μάθημα Αστρονομίας που αφορούσε την Παρατήρηση της Συνόδου Σελήνης – Δια  και Στοιχεία Ουρανογραφίας.







Ευχαριστούμε την Προϊσταμένη του Γ΄ Νηπιαγωγείου Σαλαμίνας κα Σταυρούλα Τόγκα  για την Πρόσκληση  ως επίσης και την κα Άννα  Σταμπίρα για την βοηθειά της.
Ευχαριστούμε την κα Κρακούλια υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Περιστερίου ως επίσης και τον κο Ξ. Μουσά που συμβάλει σαυτήν την συνεργασία. 
Ευχαριστούμε το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> για τα όμορφα Posters που δωρίσαμε στα παιδιά .
Τέλος Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε το έργο μας .
Σας περιμένουμε και στις επόμενες Θερινές Δραστηριότητες μας.


                                            Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                              ΙΣ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ