Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Bloco: Ποιος ορίζει το "κανονικό";


- Ποιος ορίζει ποιον/ποια θα ερωτευτείς;

- Ποιος ορίζει με ποιον/ποια θα κάνεις οικογένεια;

- Ποιος έχει την εξουσία να θέτει φραγμούς, να αποκλείει, να “κρύβει” ανθρώπους;

- Ποιος ορίζει το "κανονικό";


Ισότητα στο δικαίωμα στον έρωτα και την αγάπη, με πραγματική ορατότητα των LGBTQI+ ανθρώπων προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να ερωτευτούν όπως ερωτεύεσαι κι εσύ χωρίς περιορισμούς και περιθωριοποίηση.

Το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για όλους/όλες είναι αυτονόητο: κατοχύρωση αυτών των δικαιωμάτων απέναντι σε στερεοτυπικές αντιλήψεις και τις ρατσιστικές φωνές, που γεννά η πατριαρχική κοινωνία.

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας – Ισότητας – Ελευθερίας: είναι υποχρέωση της Πολιτείας να αντιμετωπίζει ισότιμα κάθε πολίτη/πολίτιδα, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ως BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς στεκόμαστε δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και καλούμε όλους/-ες τους φοιτητές/-τρίες να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας, απέναντι στις ρητορικές μίσους, διεκδικώντας σεβασμό, ουσιαστική ορατότητα και πραγματική ισότητα.

Να οικοδομήσουμε κοινωνία Ισότητας, Ελευθερίας και Κοινωνικής Χειραφέτησης!

Το BLOCO δηλώνει “ΠΑΡΟΥΣΑ” στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας- Athens Pride 2018, το Σάββατο 9 Ιούνη στην πλ. Συντάγματος.

#bloco_parousa

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/6/18 11:46

    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ 'ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ' ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/18 12:37

    Κι αλίμονο στους (κρυφούς) ηλικιωμένους ομοφυλόφιλους της Σαλαμίνας; Τέτοια θα λέμε τώρα; Η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή της φύσης, γεννιόνται εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε όλο τον πλανήτη. Τι να τους κάνουμε; Σαπούνι; Κατά την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (μέλους της World Psychiatric Association), από το 1973, η ομυφολοφιλία έχει αφαιρεθεί από τις ψυχικές νόσους (ενώ παραμένουν φυσικά η παιδεραστία κι η κτηνοβασία), ενώ, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από το 1990, η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ασθένεια. Εγώ πάντως ενστερνίζομαι αυτά που λέει η παγκόσμια ιατρική επιστήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.