Κύριοι του Δήμου: ποιες θεωρείτε εσείς ως πολυσύχναστες παραλίες στο νησί ; Γιατί ο εκπρόσωπός σας ψήφισε κατά;

Μια δημοσίευση στην σελίδα στο facebook με τίτλο "η Σαλαμίνα που μας αξίζει" έφερε στο φως  ένα θέμα που εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.
Μια τριμελή επιτροπή που συστάθηκε μετά από σχετική απόφαση του Λιμενάρχη Πειραιά κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τον χαρακτηρισμό παραλιών ως πολυσύχναστες στην περιοχή ευθύνης του λιμεναρχείου Σαλαμίνας.

-->

Στην επιτροπή συμμετείχαν 1) Τσάλη Αικ. Διοικητής του ΚΛΠΓ/ΛΤ Σαλαμίνας (πρόεδρος), 2)Τουτουντζή Π. ως εκπρόσωπος της περιφέρειας και 3) Φασουλή Β ως εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμίνας.
Με κριτήρια όπως 300 λουόμενοι ανά ένα χιλιόμετρο ακτογραμμής, τυχόν συμβάντα (ατυχήματα κλπ) και ιδιομορφία των περιοχών κατά πλειοψηφία κρίθηκαν ως πολυσύχναστες οι παραλίες
α) Αιάντειο, β) Αιάντειο (ΝΑΤΟ) ,γ) Αιάντειο (Καστούλι), δ) Ψιλή άμμος, ε) Ηλιακτή και στ) Σπιθάρη

Στην απόφαση όπως αναγράφεται μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του Δήμου Φασουλής Β. ο οποίος θεώρησε ότι στην Σαλαμίνα δεν υφίστανται πολυσύχναστοι χώροι κατά την έννοια του ΠΔ31/2016 και μειοψήφησε στον χαρακτηρισμό των παραλιών που προαναφέρθηκαν.

Στην σχετική ανάρτηση στο fb η εν λόγο σελίδα αφήνει σαφείς αιχμές σχολιάζοντας χαρακτηριστικά "Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν την προσφυγή της Παρασκευής στο Υπουργείο Περιβαλλοντος.Ολοι μαζί να βροντοφωναξουμε ΟΧΙ στην καταστροφή,ΝΑΙ στην προστασία της Ψιλης Αμμου και των ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;" συνδέοντας την αρνητική ψήφο του εκπροσώπου του δήμου με το θέμα που είχε προκύψει για τις  οστρακοκαλλιέργειες 

Επειδή η κοινή γνώμη οφείλει να ενημερώνεται είναι αναγκαίο ο Δήμος να εξηγήσει πως και γιατί τάχθηκε ενάντια στον χαρακτηρισμό των παραλιών αυτών ως πολυσύχναστων.