«Πρόσωπα Αρχαίου Δράματος» στο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων από το «Θέατρο της Κούλουρης»

Λίγο πριν την επίσημη συμμετοχή του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βουθρωτού, το «Θέατρο της Κούλουρης» παρουσιάζει την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 21.30, στο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων τα «Πρόσωπα Αρχαίου Δράματος».

-->


 Τα πιο σπουδαία και γνωστά πρόσωπα της ελληνικής Τραγωδίας και Κωμωδίας, παίρνουν και πάλι σάρκα (ζωντανεύουν και πάλι), σε αυτήν την θεατρική παράσταση και μας θυμίζουν τους μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς της αρχαιότητας, αυτούς που με τα έργα τους έγιναν οι ιδρυτές του παγκοσμίου Θεάτρου. Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, σκιαγραφούν ήρωες αρχαίων Μύθων, μέσα από τα πάθη της Αντιγόνης, της Ηλέκτρας, της Λυσιστράτης, του Ορέστη, του Οιδίποδος και άλλων σπουδαίων ηρώων. Μπροστά στα μάτια του θεατή, προβάλλουν ξανά τα γεγονότα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, των ελληνο-περσικών πολέμων, των περιπετειών του Οίκου των Ατρειδών και του Οίκου των Λαβδακιδών.

 Η παράσταση , παρουσιάζεται συνεχώς από το 2011 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε αρχαία θέατρα και κλειστές σκηνές και Φεστιβάλ Θεάτρου, υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και με την στήριξη του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας.

Διασκευή κειμένων : Ντίνος Κουμπάτης

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κουμπάτης και Παντελής Γαρείος

Σκηνογραφία: Δημήτρης Σταματίου

Μουσική σύνθεση:  Βαγγέλης Παπαθανασίου

Χορογραφίες: Ρούλα Μπεγνή – Μεϊμάρογλου

Μακιγιάζ: Μαρία Αγγέλου

Κοστούμια: Ειρήνη Δούλου

Τεχνική επιμέλεια: Ομάδα Πολιτιστικού κυττάρου Σαλαμίνας

Φωτισμοί, Δημόσιες σχέσεις: Λουλιέτα Νούραη

Ερμηνεύουν: Ντίνος Κουμπάτης – Χαρά  Κολιού –  Μίτση Χριστοδούλου – Θέμις Κοσσιώρη – Άννα Χατζημιχάλη – Κατερίνα Δουργούτη – Γιάννα Ζερβού – Σούζυ Φωτίου – Λουλιέτα Νούραη – Μαρία Μπεγνή – Νίκος Γιαννόπουλος–  Σίσσυ Μίχα– Ρούλα Μπεγνή – Μεϊμάρογλου –Ειρήνη Δούλου – Ντίνα Σαρρή – Κατερίνα Σκανδαλάρου – Λεωνίδας Κοβόστος – Γιώργος Μελλές – Έρι Λανγκόζι