Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Η κ Δήμαρχος την Παρασκευή 11 Ιουλίου συγκάλεσε σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) για θέματα Πολιτικής Προστασίας με την ιδιότητά της ως προέδρου του Οργάνου.
Άραγε ανέφερε η κα Δήμαρχος ότι η Σαλαμίνα από το Μπατσί μέχρι την Κακηβίγλα είναι μία απέραντη χωματερή που είναι έτοιμη να εκραγεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών με ανυπολόγιστες συνέπειες; 



Γνωρίζει ότι αυτές οι χωματερές είναι επικίνδυνες εστίες για την πρόκληση πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές με στοιβαγμένα σκουπίδια, ξερόχορτα, κλαδιά, ξερά δένδρα οικιακά, και εύφλεκτα υλικά;  


Σε όλα αυτά που έχουν κατακλύσει το νησί, η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί αμήχανη και ανίκανη να ελέγξει την κατάσταση της καθαριότητας που είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει στο νησί. 


Χωρίς σχεδιασμό, συντονισμό και χωρίς πρόγραμμα έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη, η οποία επιδεινώνεται καθημερινά.
Από όλη την Σαλαμίνα γινόμαστε δέκτες της αγωνίας του κόσμου μετά από τα τραγικά αποτελέσματα με τις φωτιές στην Ανατολική Αττική, αγωνία η οποία αποτυπώνεται καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Με μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο μας τα τέσσερα χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες από την Δημοτική Αρχή «με τα καθαρά χέρια». Ανίκανη να διαχειριστεί τα ψέματα που προεκλογικά και μετεκλογικά διέδωσε προς κάθε κατεύθυνση και σήμερα την έχουν πνίξει, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα με προεξέχουσα την καθαριότητα. 


Παρόλο που από το 2014 η Δημοτική Αρχή αύξησε τα Δημοτικά τέλη κατά 50%, που αυτό σημαίνει αύξηση 8 εκατ ευρώ περισσότερα έσοδα από αυτά που εισπράξαμε εμείς.
Εύλογα διερωτάται ο πολίτης της Σαλαμίνας «που πήγαν τα χρήματα τα οποία εισέπραξε ο Δήμος από το χαράτσι των Δημοτικών τελών που θα έπρεπε η καθαριότητα να βελτιωθεί αφού τα χρήματα που εισπράττει από τα τέλη είναι ανταποδοτικά;» 

 
Καλούμε την Πυροσβεστική Σαλαμίνας να παρέμβει άμεσα και να επιτελέσει το καθήκον της προτού χρειαστεί να παρέμβει σε μία κατάσταση φωτιάς που πιθανόν να είναι ανεξέλεγκτη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Μένουν ακόμη 9 μήνες για να απαλλαγεί το νησί από τη χειρότερη Δημοτική Αρχή όλων των εποχών, την Δημοτική Αρχή με τα «καθαρά χέρια» που κάθε μέρα που περνά όλοι καταλαβαίνουν πόσο καθαρά είναι.. 


Μένουν ακόμη 9 μήνες για να είναι μία αρνητική ανάμνηση και να γίνουν μια για πάντα παρελθόν, μια Δημοτική Αρχή το μόνο που την ενδιέφερε τέσσερα χρόνια ήταν η δίωξη των πολιτικών της αντιπάλων, αφήνοντας τα τοπικά προβλήματα στο έλεος του Θεού και της τύχης. 


Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας