Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Ρ. Δούρου - Ο Δήμος είναι αποκκλειστικά υπεύθυνος για τον χαρακτηρισμό αυθαιρέτων κατασκευών

Η Περιφέρεια Αττικής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και για την έγκυρη πληροφόρησή τους, ενημερώνει σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου και κατεδάφισης παράνομων κατασκευών στα ρέματα:
Η διαδικασία χαρακτηρισμού αυθαίρετων κατασκευών (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο π.δ. 267/1998) είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων (οι οποίες
γνωρίζουν τις κατασκευές εντός των ρεμάτων ή των παραρεμάτιων ζωνών) και εκκινεί με τη σύνταξη σχετικών εκθέσεων αυτοψίας από αυτούς. Οι εκθέσεις αυτές, αφού καταστούν οριστικές (με την πάροδο προθεσμίας 30 ημερών χωρίς υποβολή ένστασης ή απόρριψη τυχόν ένστασης από το αρμόδιο όργανο), αποστέλλονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια (άρθρο 280 του ν. 3852/2010) για την εκτέλεση αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων ή κατασκευών.
Δύο διευκρινίσεις: 1η: Δεν πρέπει να συγχέονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με τις Περιφέρειες (σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) «Πρόγραμμα Καλλικράτης).
2η διευκρίνιση: ο νόμος 4495/2017 (ΦΕΚ Α΄ 167) «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», που προβλέπει τη μεταβίβαση μέρους των προαναφερόμενων αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ λόγω της εκκρεμότητας έκδοσης του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος από το αρμόδιο Υπουργείο.

πηγή: http://www.renadourou.gr/?p=21901

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/7/18 14:22

  ΣΩΣΤΗ ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΝ ΕΤΗ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΑΚΟΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 800-900 ΚΑΙ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ 250. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ 'Η ΤΟ ΣΩΣΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ????????ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΜΟΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΟΘΩΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/7/18 15:00

  ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΞΕΝΟΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/18 15:08

   ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥ 14:22 ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο "ΞΕΝΟΣ"?????ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ??????Ή ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΕΛΗΝΗΚΟΥΣ???????

   Διαγραφή

Tο Salamina-Press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.