Δήμαρχος Σαλαμίνας: "Προχωράει γοργά η οδοποιία - Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα είναι μόνιμα”

Όπως αναφέρει το site της Δημοτικής παράταξης "Κοντά στο Δημότη":

Με αμείωτο ρυθμό προχωράει το μεγάλο έργο της οδοποιίας στους κεντρικούς δρόμους της Σαλαμίνας, που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα εξάμηνο, συνολικά.

--> Το τεράστιο έργο για την Σαλαμίνα, τόσο για την έκταση του όσο και για την αναγκαιότητά του, ξεκίνησε αφού ξεπεράστηκαν δεκάδες γραφειοκρατικά εμπόδια -μέχρι και ο σχετικός νόμος για τα δημόσια έργα άλλαξε ξαφνικά- και “στοίχισαν” πολλή και κοπιώδη ενασχόληση των ανθρώπων του Δήμου, που ασχολούνται με αυτό, μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει.


Ήδη τοποθετήθηκε νέος ασφαλτοτάπητας στην Λεωφόρο Φανερωμένης, στην Ακτή Καραϊσκάκη, στην οδό Μαραθώνος και αλλού, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες στην Λεωφόρο Σαλαμίνος, από την πλευρά των Παλουκίων, όπου στρώθηκε ήδη το πρώτο κομμάτι του νέου ασφαλτοτάπητα.

Όλες οι εργασίες της οδοποιίας γίνονται με συνεχείς ελέγχους από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, πού είναι η επιβλέπουσα αρχή του έργου, με συνεχή παρουσία μηχανικού.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, επειδή το συνολικό έργο της οδοποιίας αφορά τους κεντρικούς δρόμους του νησιού, σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο έργο της απορροής των ομβρίων υδάτων, μπροστά στο Δημαρχείο, στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού, που προχωράει αναγκαστικά με ρυθμούς χελώνας, εξαιτίας των συνεχών και σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, το φετινό καλοκαίρι επιφυλάσσει οδική ταλαιπωρία, για όλους, κατοίκους και παραθεριστές.

Επ΄ αυτού, η Δήμαρχος Σαλαμίνος Ισιδώρα Παπαθανασίου – Νάννου, με δήλωσή της, από την έναρξη των έργων, έχει ζητήσει την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. “Ας θυμόμαστε ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα είναι μόνιμα”, είχε πει χαρακτηριστικά η Δήμαρχος.

Η Τροχαία Σαλαμίνας προτρέπει τους οδηγούς να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή στα σημεία που εκτελούνται τα έργα, καθώς η εργολάβος εταιρεία καταβάλλει προσπάθεια να μην κλείνει εντελώς τους δρόμους, περιορίζοντας την κυκλοφορία στο ένα ρεύμα, όπου αυτό είναι εφικτό.