Επισκευάζεται ο φωτισμός της Λεωφ. Αιαντείου


Όπως αναφέρει το site του συνδυασμού Κοντά στο Δημότη:

Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκει τη λύση του. Πρόκειται για την επισκευή, συντήρηση και εντέλει αποκατάσταση του δικτύου οδικού φωτισμού στην Λεωφόρο Αιαντείου, ένα σοβαρότατο πρόβλημα που παρέμενε βαλτωμένο, λόγω της εμπλοκής πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών.
-->

Από το 2012, όταν ο δυνατός αέρας έριξε τις δύο πρώτες -ασυντήρητες και ήδη εντελώς διαβρωμένες από την θάλασσα- κολώνες στην περιοχή “Νερό” του Αιαντείου μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσης Δημοτικής Αρχής, ο ηλεκτροφωτισμός της Λεωφ. Αιαντείου είχε αφεθεί στην τύχη του. Πέρα από τις σοβαρότατες και επικίνδυνες διαβρώσεις (οι κατεστραμμένες κολώνες φτάνουν τις … 31), είχαν σημειωθεί επανειλημμένες κλοπές καλωδίων και άλλων υλικών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Λεωφ. Αιαντείου, με αποτέλεσμα, άλλοτε να παραμένουν σκοτεινά πολλά σημεία της λεωφόρου κι άλλοτε οι κολώνες να γίνονται επικίνδυνα για ηλεκτροπληξία σημεία, καθώς κάποιοι είχαν κλέψει τα καπάκια των πινάκων και κυτίων σύνδεσης.
Από το 2016, με εντολή της Δημάρχου Σαλαμίνας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γεώργιος Μπίλλιας, με συντονισμένες ενέργειες και την καθοριστική βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις την γραφειοκρατία και τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυπταν στην σύνταξη της μελέτης ώστε τελικά να δοθεί η έγκριση από την Διεύθυνση Έργων της Αντιπεριφέρειας και να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο.
Πριν λίγες ημέρες , στην 24η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μετά από εισήγηση της Αντιπεριφέρειας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υλοποίηση του έργου με τίτλο: “Συντήρηση – Επισκευή Οδοφωτισμού επί της  Λεωφόρου Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας”.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός για την εκτέλεσή του, φτάνει στο ποσό των 153.000€ (μαζί με το ΦΠΑ). 
Η Λεωφόρος Αιαντείου είναι κύριος οδικός άξονα του νησιού. Σκοπός του έργου είναι η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και η αύξηση της οδικής ασφάλειας, μέσα από τη βελτίωση του δικτύου του οδικού φωτισμού.
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι οι ακόλουθες: 
Εξάρμωση και απομάκρυνση των διαβρωμένων και κατεστραμμένων ιστών. 
Τοποθέτηση 31 νέων μεταλλικών ιστών με βάσεις, βραχίονες, και υλικά συνδεσμολογίας.
Συντήρηση των υπολοίπων ιστών που θα παραμείνουν.
Επισκευή των πίλλαρ Ηλεκτροφωτισμού (πινάκων διανομής) και των θυρών τους.

πηγή:kontastodimoti.eu