Γ. Τσαβαρής: "Οι μεγάλες αναλήθειες της κ. Νάννου στη σημερινή της συνέντευξη στο Attica TV"

Παρακολουθήσαμε τη σημερινή συνέντευξη της κ. Νάννου στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV.

Με μεγάλη μας όμως έκπληξη ακούσαμε τις φτηνές δικαιολογίες και τις αναλήθειες που η κ. Νάννου είπε στον αέρα με στόχο την απόκρυψη των ευθυνών και την παραπλάνηση των δημοτών για το ποιος είναι ο αίτιος της σημερινής τραγικής κατάστασης που υπάρχει στο νησί μας.

Αποκρύπτωντας λοιπόν, τις αλήθειες (πάγια τακτική της)  και παράλληλα απεκδυόμενη από τον εαυτό της τις ευθύνες, βρήκε ως "ενόχους"  π.χ. τους "κακούς δημότες", την υπερβολική κατ'  αυτήν αύξηση των κατοίκων του φετινού καλοκαιριού, το ρήγμα στο κύτταρο του ΧΥΤΥ Φυλής, στην ολιγοήμερη συντήρηση στο εργοστάσιο της λειοτεμάχισης των κλαδιών κλπ.

-->

Από τη σημερινή συνέντευξη κορυφαία αναλήθειά της είναι πως για κοινωνικούς λόγους μείωσε τα ανταποδοτικά τέλη, ευαισθητοποιημένη από τη φτωχοποίηση της κοινωνίας. Στο σημείο αυτό η κ. Νάννου έμεινε σταθερή στο δόγμα της , να λέει -όπως το κάνει εδώ και χρόνια- τη μισή αλήθεια, αποκρύπτοντας τα εξής:
α) Ότι αύξησε  κατά 50% τους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών, έναντι αυτών που παρέλαβαν από εμάς το 2014, για τα έτη  2015, 2016, 2017 και το 35% για το 2018!!!
Τα χρήματα που προέκυψαν μετά από αυτές τις αυξήσεις, αντιστοιχούν αθροιστικά περίπου στα 7.000.000 € από το 2015 έως και σήμερα. Και βέβαια εδώ αναφύεται το ερώτημα: "κ. Δήμαρχε που επενδύθηκαν τα επιπλέον αυτά χρήματα; Σε ποιο σημείο κάνατε καλύτερη την καθαριότητα απ΄ ότι την παραλάβατε;"
β) Η αύξηση των επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι- που αυθαίρετα αναφέρεται από την ίδια ως 400,000       ( αυτό δεν προκύπτει από κανένα επίσημο στοιχείο), δεν ήταν (η αύξηση) σε καμία περίπτωση περισσότερη από αυτήν που έχουμε κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έτη και που είναι περίπου 200.000- 250.000 επισκέπτες.
Ξεχνώντας  βέβαια να πείτε ότι ΟΛΟΙ αυτοί (οι 250,000 περίπου) είναι μέλη οικογενειών που διαθέτουν ιδιοκτησίες ακινήτων και που πληρώνουν δημοτικά τέλη για όλο το χρόνο, άρα ο δήμος οφείλει για τους 3 μήνες του καλοκαιριού, να τους παράσχει ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
γ) Επικαλέστηκε επίσης ως αιτία της απαράδεκτης αυτής τριτοκοσμικής εικόνας  το ρήγμα του ΧΥΤΥ Φυλής, το οποίο διήρκησε 8-10 ημέρες, ενώ η μη αποκομιδή των ογκωδών, εξωοικιακών απορριμμάτων δε γίνεται συστηματικά και όπως πρέπει τους τελευταίους 4 μήνες.
Βέβαια αποκρύψατε να αναφέρετε τις τεράστιες ευθύνες για την ανικανότητα  που παρουσιάζει η υπηρεσία καθαριότητας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτή, και φυσικά την ανυπαρξία συντονισμού στο έργο  της υπηρεσίας. Και λέω συντονισμού και το αποδεικνύω με τρία απλά παραδείγματα:
-  Η Οικονομική Επιτροπή πρόσφατα αποφάσισε  τη δημοπράτηση για τον καθαρισμό των ξερών χόρτων της περιφέρειας του δήμου μας  στο τέλος Ιουλίου 2018, με πέρας της εργολαβίας τον Οκτώβριο του 2018.
Αλήθεια κ. Νάννου, ποιος σας εμπόδισε από το να γίνει αυτό από τον Απρίλιο; Ποιος φταίει γι' αυτό; Πάντως μη μας πείτε την συνήθη φτηνή δικαιολογία της έγκρισης του προϋπολογισμού, γιατί μας έχετε κουράσει.
- Επιτρέπεται να πάρετε απόφαση δημοτικού συμβουλίου και συνέχεια τις υπόλοιπες ενέργειες για την ανέρευση οικοπέδου για τη δημιουργία πράσινου σημείου τον Αύγουστο του 2018. Ποιος φταίει γι' αυτή τη αδράνειά σας κ. Δήμαρχε;
- Επιτρέπεται  κ. Νάννου , να παρουσιάζει το νησί αυτή την απαράδεκτη εικόνα από τον Μάιο και να αντιδράσετε σήμερα ζητώντα βοήθεια για τη λάθη και παραλείψεις σας; Εάν είχε συμβεί ή αν συμβεί κάτι τραγικό, ποιες είναι οι ευθύνες σας;
Τι θα μας λέγατε σήμερα; Τι κάνατε τόσους μήνες; Ποιος ο συντονισμός και το ενδιαφέρον σας για την πυροπροστασία του νησιού αλλά και για την υποβάθμιση της ποιότητας της υγιεινής των κατοίκων;
Βέβαια το "καλύτερο" το αναφέρατε σχετικά με τα καύσιμα των αυτοκινήτων του δήμου, ξεχνώντας φυσικά την παροιμία που λέει "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...". Εδώ κ.  Δήμαρχε γελάνε και μάλιστα πολύ.
Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα είναι η αναφορά σας στην οικονομική αδυναμία του δήμου, ξεχνώντας να αναφέρετε ότι είστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα, σε αριθμό απευθείας αναθέσεων και αν τολμάτε  δώστε τα στοιχεία στον αέρα. Σας προκαλώ να δημοσιεύσετε τον αριθμό των απευθείας αναθέσεων που έχετε κάνει από 1-09-2014 έως και σήμερα.
Τι να πούμε  για την αναφορά σας σχετικά με το Δημοτικό Δίκτυο  Ύδρευσης και την ΕΥΔΑΠ, αφού εδώ η επιστήμη "σηκώνει τα χέρια ψηλά" σχετικά με τις απίστευτες ανακρίβειες που λέγατε προεκλογικά περί "ασημικών"  και την 180 μοίρες αλλαγή σας μετεκλογικά -πάντα για το ίδιο θέμα- όταν ανακαλύψατε την πραγματικότητα την οποία λόγω προσωπικής σας αδυναμίας δεν γνωρίζατε από πριν.
Τέλος κ. Νάννου και με δεδομένο τους τελευταίους μήνες διοίκησης που σας έχουν απομείνει μέχρι να παραδώσετε τον δήμο, σας καλώ να σηκώσετε έστω και την τελευταία στιγμή τα μανίκια και να μαζέψετε τα σκουπίδια όλων των ειδών, γιατί αν δεν το κάνετε εσείς, το βέβαιο ότι η νέα δική μας δημοτική αρχή θα ξεβρωμίσει τον τόπο απ΄όλων των ειδών  τα σκουπίδια με συντονισμένες κι αποφασιστικές ενέργειες.

-