Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος για την ακύρωση της ίδρυσης μονάδας μυδοκαλλιέργειας στον όρμο των Βασιλικών

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οχυρωμένος πίσω από ένα αυθαίρετο επαγωγικό συλλογισμό της Υπηρεσίας Χωροταξικού Σχεδιασμού του Υπουργείου του και όχι στις διατάξεις και τις κατευθύνσεις που προβλέπει ο νόμος, απέρριψε τις εμπεριστατωμένες και πλήρως τεκμηριωμένες προσφυγές, που είχαν υποβληθεί ενώπιον του, τόσο από το Δήμο Σαλαμίνας όσο και από την Περιφέρεια Αττικής, κατά της Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την ίδρυση πλωτής μονάδος μυδοκαλλιέργειας, στη θέση Ψιλή Άμμος του Όρμου Βασιλικών του Δήμου Σαλαμίνας.

-->


Kατά την δική του πάντα κρίση, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του νόμου. Επιπλέον επικαλείται το άρθρο 8 του ν.3200/1955 που λέει γενικώς, ότι η προσφυγή ελέγχεται μόνο για παράβαση νόμου. Μόνο που ξέχασε να μας πει, ποια είναι η διάταξη του νόμου που επιτρέπει την ίδρυση της επίδικης μονάδας στην περιοχή αυτή.

Αντ΄ αυτού, μας λέει τα εξής:
«Ο προβαλλόμενος ισχυρισμός, ότι η χωροθέτηση της επίμαχης μονάδας οστρακοκαλλιέργειας εντός της ΠΑΥ Ε4 είναι μη νόμιμη, επειδή δεν προβλέπεται στο χωροταξικό σχεδιασμό, όπως αυτός αποτυπώνεται στον Πίνακα 1 του Παραρτήματος της ΚΥΑ αρ.31722/4-11-2011, κρίνεται αβάσιμος καθόσον σύμφωνα και με το έγγραφο της Υπηρεσίας του, είναι υποκατηγορία της υδατοκαλλιέργειας και δεν αποτελεί γενικά απαγορευτική δραστηριότητα εντός ΠΑΥ, κατά συνέπεια και εντός ΠΑΥ κατηγορίας Ε του Πίνακα 1 της σχετικής ως άνω ΚΥΑ στην οποία προβλέπεται μεν ως κύρια υδατοκαλλιέργεια η ιχθυοκαλλιέργεια, χωρίς όμως να απαγορεύεται η οστρακοκαλλιέργεια …. και συνεπώς ο προβαλλόμενος λόγος δεν ευρίσκει νόμιμο έρεισμα και πρέπει να απορριφθεί». 

Εάν για εσάς κε Υπουργέ, όλες οι κατηγορίες ΠΑΥ είναι το ίδιο, τότε γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση τις ξεχωρίζει σε “Α, Β, Γ, Δ, Ε” αλλά και γιατί στην κατηγορία “Ε” δεν αναφέρει καθόλου την οστρακοκαλλιέργεια, όπως την αναφέρει σε όλες τις άλλες; 

Γίνεται φανερό ότι ο συλλογισμός της Υπηρεσίας του Υπουργείου, που υιοθέτησε ο Υπουργός, προσκρούει όχι μόνο στη λογική αλλά και στην βασική αρχή της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, που θέλει το Δημόσιο φορέα και τον πολίτη να πράττει ότι επιτρέπει ο νόμος και όχι ότι δεν απαγορεύει. 
 
Επειδή, η αιτιολογία της απορριπτικής απόφασης βρίθει από ανακρίβειες και είναι έωλη, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα, η καθ΄ ύλην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας, με την υπ΄ αρ. 278/1.8.2018 Απόφαση της, έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση της Δημάρχου για υποβολή Αίτησης Ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ κατά της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, συνοδευόμενη με Αίτηση Αναστολής, ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση της μονάδας μέχρι την  εκδικάση της κυρίως υπόθεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο. 

Πιστεύουμε ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα δικαιωθούμε, διότι η αιτιολογία της απόρριψης των προσφυγών του Δήμου και της Περιφέρειας, αντιστρατεύεται και την πάγια νομολογία του ΣτΕ, που θέλει «η χωροθέτηση μιας μονάδας να ρυθμίζεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες». 

Παράλληλα ζητήσαμε από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την λήψη απόφασης για την άσκηση ενδίκων μέσων κι επειδή ο κύριος λόγος ακύρωσης είναι κοινός, αφού στηρίζεται στην ίδια νομική και πραγματική βάση, να εξετασθεί η περίπτωση της ομοδικίας, προκειμένου οι Νομικές Υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας να συνεργασθούν για την σύνταξη και υποβολή κοινού δικογράφου που θα παρέχει περισσότερα εχέγγυα για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.


Σαλαμίνα 6/8/2018
Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας

21 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/8/18 09:47

  Μπράβο. Μια ενέργεια του Δήμου προς τη σωστή κατεύθυνση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/8/18 10:06

  Δεν έχω καταλάβει, θέλω κάποιος να μου εξηγήσει. Ο δήμος θέλει ή δεν θέλει μονάδα μυδοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο; Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/8/18 12:21

   και το θέλω και με βλάφτει

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/18 12:28

   Συγνώμη, πάλι δεν κατάλαβα. Είναι υπέρ των μυδοκαλλιεργιών ο δήμος ή όχι;

   Προσωπικά το θεωρώ εγκληματικό, ειδικά όταν βλέπεις τόσο καθαρές θάλασσες σε Βασιλικά και Ψιλή Άμμο. Θυμόσαστε πριν 20 χρόνια πως ήταν εκεί;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/8/18 12:35

   Δηλαδή πώς αλλιώς πρέπει να στο πούν για να το καταλάβεις;
   Αν ο Δήμος ήταν υπέρ της μονάδας, θα πήγαινε στο ΣΤΕ για να ακυρώσει την απόφαση ίδρυσής της; ΗΜΑΡΤΟΝ !

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/8/18 15:30

   Φίλε οι δουλειές οι από μέσα γίνονται όπως αυτή εδώ δεν έκανες σωστά αυτά που έπρεπε και πέρασε τώρα τρέχεις στο στε θα πάρεις τα τέτοια μου,και η δουλειά έγινε και η θεία ένταξει και καλά το τρέχει και στο πόπολο κανείς πως την νοιάζει ,οι από μέσα ξέρουμε τι κάνουν και δεν είναι η πρώτη φορά

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος7/8/18 12:28

  Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει την ΚΥΑ παράνομη και πραξικοπηματική και σήμερα ως Κυβέρνηση όχι μόνο την βρίσκει νόμιμη αλλά υπερθεματίζει υπερ αυτής και την επικαλείται για να εγκρίνει παντού την εγκατάσταση μονάδων υδατοκαλλιεργειών, αδιαφορώντας για την αντίδραση του κόσμου και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/8/18 12:40

   Ας ερθει η μοναδα, θα ξηλωθει απο τον κοσμο ιδια μερα.

   Το νου σας για μιζες και χαρτζιλικακια σε υπαλληλους του δημου, το νου σας

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/18 13:43

   Εσύ ανώνυμε7/8/18 12:28 ΑΝ μιλάς για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τραβά μάθε τι αγώνα δίνει η οργάνωση της Σαλαμίνας για το συγκεκριμένο θέμα μετά πλύνε το στόμα σου και έλα να ξαναμιλήσεις...εκτός και αν αυτά που λες είναι παρενέργεια από τις αναθυμιάσεις που προκαλεί η παρατεταμένη διαμονή σε χώρους καυσίμων όπως τα βενζινάδικα...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/8/18 15:09

   ρε βλάκα, ποιός νοιάζεται για το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, εγώ μιλάω για την ηγεσία, για το κόμμα ΖΥΡΙΖΑ. Αν έχεις αντίρρηση, πες μου το για να σου ανεβάσω όλες τις τότε επίσημες δηλώσεις που έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος7/8/18 13:06

  Όλη αυτή η κατάσταση προέκυψε το 2011 όταν ο σημερινός δήθεν τιμητής τέως δήμαρχος κ. Τσαβαρης δεν έκανε προσφυγή για το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής που προέβλεπε αυτές τις δράσεις, θα περιμένω να ακούσω τι βλακείες θα πει σήμερα στο συμβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/8/18 00:52

   ρε 13:06,σημερα ο τζαβαρης που μιλάγανε για τα μύδια την ξεφτυλησε την φουκαριαρα!!!!!!
   την έκανε και πηγαινε συνεχεια στο σουλτάνο για καθοδήγηση

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος7/8/18 13:07

  Τελικα ποιος υπαλληλος του δημου εφαγε ξυλο; ποιος;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος7/8/18 13:10

  Με το λαμογιο της αλφαμπανκ τι γινεται; υπαρχει κατι νεοτερο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/8/18 13:12

   ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ?????ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ??????? Α ΡΕ ΜΠΙΧΛΑ ΘΑ ΣΕ ΤΣΑΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος7/8/18 18:06

  Έχει τα κουκουδια η Δήμαρχος και το κάνει. Ο Τσαβες το 2011 Γιατί ην έκανε αβαβα την δουλειά; Αλλά τι ρωτάω. Όπως έκανε και με την εφορία,ΙΚΑ, και άλλα πολλά που άμα συνεχίζω να γράψω δεν τελειώνω ούτε Αύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/8/18 00:55

   ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΕΙΠΕ ΙΣΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΤΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΌΤΑΝ ΤΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΈΚΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/18 04:06

   Μόνο που ξέχασε να πεί ότι ο Δήμος μπήκε στην ομάδα των 117 Δήμων και φορέων που έκαναν την προσφυγή σε κείνη την άθλια ΚΥΑ, την τελευταία ακριβώς μέρα και μας έλεγε ότι ήταν μπροστάρης ... Μετά ξύπνησε ... Ε ρε κουτοί που είσαστε που τον πιστεύετε ...

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος8/8/18 08:25

  Καλημέρα Νταβατζή Σουλτάν 04:06,τι βλέπω βρε λαμόγιο πάλι αυπνίες έχεις;Σε καταλαβαίνω γιατί μετά απόλλα αυτά που να κλείσεις μάτι...
  Νταβατζή Σουλτάν όσο γιά τα χτεσινά μπορεί τώρα να μην έρχεσαι στο Δήμο αλλά σε παίρνει τηλέφωνα και σε ρωτάει τι να κάνει,βέβαια μπορεί να κάνει κιαλλιώς...μετά θα έχει....κέντρο υγείας....
  Χθές που λες Νταβατζή Σουλτάν,η Χανούμ Φουκάρ πέρασε δύσκολα με τις μαλακίες που την έβαλες και έλεγε.....
  Ρε λαμόγιο Νταβατζή Σουλτάν,η Σαλαμίνα με δήμαρχο τον Τσάβες ήταν από τους πρώτους δήμους που ήταν μέλος της Πανελλαδικής επιτροπής που έκανε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης για την ΚΥΑ.
  Ρε ξεφτύλα τι την βάζεις να λέει;Ρε κάθε φορά που την λέει ψεύτρα δεν την λυπάσαι ρε άρρωστε άνθρωπε;
  Και πούσαι Νταβατζή Σουλτάν ,καλορίζικος και ο ..σωματοφύλακας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. κάτι δεν κατάλαβα... τι εννοείς ως λαμόγιο της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ 7/8/2018 13.10 ;;;; κάτι μου ξέφυγε και δεν το ξέρω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/8/18 18:38

   http://www.skai.gr/news/greece/article/303118/apati-mamouth-me-leia-2-ekat-euro-se-trapeza-tis-salaminas/

   Διαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.