Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι αγώνες τριάθλου στην Ψιλή Άμμο Σαλαμίνας οι διοργανωτές αν και ζήτησαν, δεν πήραν ποτέ, την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας» και ο Εξωραιστικός Σύλλογος Ψιλής Άμμου «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδιά Μοντέρνου Πένταθλου, τον επίσημο φορέα διοργάνωσης αγώνων τριάθλου, διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου απόστασης sprint και κατηγορίας open στη Σαλαμίνα.
Το κολύμπι (750m) πραγματοποιήθηκε στην Παραλία Ψιλής Άμμου που βρίσκεται σε ένα κόλπο κλειστό και προστατευμένο από τους ανέμους.


-->
Το Ποδήλατο (20 χλμ) και το Τρέξιμο (5 χλμ) πραγματοποιήθηκαν στο πανέμορφο Δάσος Φανερωμένης όπου ο συνδυασμός πεύκου και θάλασσας κάνουν το τοπίο ιδανικό.
Όλα κύλησαν ομαλά, καθώς οι διοργανωτές δούλεψαν σκληρά για την διεκπεραίωση του αγώνα και είχαν στο πλευρό τους την αμέριστη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων « Οι Φίλοι του Δάσους» και την ναυαγοσωστική κάλυψη της έμπειρης ομάδας Lifeguard Hellas. 
Θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Αττικής – στον Αντιπεριφερειάρχη Κο Χατζηπέρο Παναγιώτη για την παρουσία του στον αγώνα – στους χορηγούς – στην Τροχαία Σαλαμίνας – στο Λιμενικό και στη Μονάδα Νεφρού Σαλαμίνας.

Οι συμμετέχοντες αθλητές, αλλά και οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν άρτιο τεχνικά αγώνα και ένα υψηλό επίπεδο αθλητών.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι την παραμονή του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι διοργανωτές έλαβαν εξώδικο από τον πρόεδρο της ΕΟΤΡΙ κο Γερόλυμπο Γεώργιο για να σταματήσουν τη διεξαγωγή του αγώνα.


Φυσικά το πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου πραγματοποιήθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.


Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τους εθελοντές και τα μέλη των συλλόγων τους που δούλεψαν σκληρά όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την ημέρα του αγώνα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο νησί μας με απόλυτη ασφάλεια και οργάνωση. Τα πολύ καλά λόγια των αθλητών επιβεβαιώνουν την επιτυχία του συγκεκριμένου αγώνα και δείχνουν πως ο αθλητικός τουρισμός στην περιοχή (Ψιλή Άμμος) είναι μονόδρομος σε αντίθεση με την οποιαδήποτε παραχώρηση των παραλιών μας σε οστρακοκαλλιέργειες που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. 


Τέλος, οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι ζήτησαν, αλλά δεν πήραν ποτέ, την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησαν κάποιο χρηματικό ποσό από τον Δήμο για την πραγματοποίησή του, όπως ισχυρίζεται στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του ΑΚΟΙ.ΠΟ.Π. Κος Δραγομάνοβιτς. Επίσης, θεώρησαν χρέος τους να ενημερώσουν εγγράφως τους υπεύθυνους στον Δήμο για την νομιμότητα των αγώνων τριάθλου στην Ελλάδα. 


Ραντεβού το επόμενο Σεπτέμβρη για το 3ο Τρίαθλο στη Σαλαμίνα!