Ο Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Σαλαμίνα

Με την προσήκουσα επισημότητα και το καθιερωμένο τυπικό της ημέρας, εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Σαλαμίνα. Η εορταστική μέρα άρχισε από νωρίς το πρωί με τις τυμπανοκρουσίες των Προσκόπων που αντήχησαν σε όλη την πόλη, συνεχίστηκε με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά ενώ ακολούθησαν η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και η μαθητική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο.
-->
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολύς κόσμος κατέκλυσε από νωρίς την πλατεία Ηρώων και την παραλιακή λεωφόρο για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου. Μετά την κατάθεση στεφάνων από την Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των Αρχών στα Ηρώα, ακολούθησε η παρέλαση.



Για μια ακόμη χρονιά την παρέλαση, ενώπιον της Δημάρχου και των άλλων επισήμων, άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας, ακολούθησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού, το ειδικό σχολείο Α.Μ.Ε.Α. καθώς και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Σαλαμίνας. Παρέλασαν ακόμη, οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί της Σαλαμίνας καθώς και οι αθλητικοί Σύλλογοι του νησιού. Όπως πάντα οι τυμπανιστές Πρόσκοποι έδωσαν τον δικό τους χρώμα στην ημέρα.




Δύο μέρες νωρίτερα, οι τρείς περιφερειακές Δημοτικές Κοινότητες του νησιού, το Αιάντειο, τα Σελήνια και τα Αμπελάκια, τίμησαν την επέτειο τοπικά, με επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεση στεφάνων στα ηρώα των περιοχών τους.