Μήνυμα ΜέΡΑ για το Πολυτεχνείο με αποδέκτη την Ε.Ε.

Όπως τονίζει, οι πολιτικές της Ε.Ε. ανάγκασαν τους πολίτες να παλεύουν για τα στοιχειώδη: Για ψωμί. Για παιδεία. Για ελευθερία

Το μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου επέδωσε στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα το κίνημα ΜέΡΑ, γραμματέας του οποίου είναι ο Γιανης Βαρουφάκης. Όπως τονίζεται στο κείμενο, η Ευρώπη, που κάποτε φάνταζε στο νου του ελληνικού λάου ως ο μέγας σύμμαχός του, ο μέγας αρωγός της Δημοκρατίας, λόγω των πολιτικών της έκανε τους Έλληνες να καλούνται να παλέψουν για τα στοιχειώδη.
Το πλήρες κείμενο του μηνύματος:


-->
Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Πριν 45 χρόνια σαν σήμερα, όταν οι φοιτητές αντιστέκονταν στην χούντα, η «Ευρώπη» φάνταζε στο νου ολοκλήρου του ελληνικού λάου ως ο μέγας σύμμαχός του, ο μέγας αρωγός της Δημοκρατίας.
Τότε, τον Νοέμβρη του 1973, ποτέ δεν θα φαντάζονταν οι Έλληνες δημοκράτες ότι 45 χρονιά μετά το σύνθημα «ψωμί-–παιδεία-–ελευθέρια» θα γινόταν ξανά τόσο επίκαιρο επειδή το ευρωπαϊκό κατεστημένο, μέσα από τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της τρόικάς σας, θα έβαζε τον ελληνικό λαό στα δεσμά μιας μόνιμης, στυγνής χρεοδουλοπαροικίας.
Σήμερα, οι πολιτικές που επέβαλε η τρόικά σας σε όλους τους Ευρωπαίους, ξεκινώντας από την Ελλάδα, γέννησαν μια νέα Ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη.
Αποτέλεσμα είναι να διαλύεται η Ευρώπη, την οποία ο ελληνικός λαός, το 1973, έβλεπε σαν σύμμαχο, σαν αρωγό, σαν αποκούμπι.
Σήμερα, όπως τότε, οι Έλληνες, ως ο ευρωπαϊκός λαός που χτυπήθηκε περισσότερο απ' όλους τους λαούς της Ευρώπης από την κρίση που έφεραν οι πολιτικές σας, καλούνται να παλέψουν για τα στοιχειώδη.
Για ψωμί.
Για παιδεία.
Για ελευθέρια.
Ευτυχώς δεν είμαστε μονοί μας.
Έχουμε μαζί μας τους λαούς όλης της Ευρώπης στον διμέτωπο αγώνα τόσο κατά του ανόητου & αυταρχικού κατεστημένου που εκπροσωπείτε όσο και κατά της φασίζουσας εθνικιστικής διεθνούς που Θέλει την Ευρώπη διαιρεμένη και αντιδραστική.
ΜέΡΑ25