Δείτε τις φωτογραφίες από την χθεσινή επίσκεψη του Π. Καμμένου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Τι δήλωσε


«Η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει και παράλληλα θα μεγαλώσουν και οι δικές μας υποχρεώσεις», επισήμανε στην ομιλία του από το ναύσταθμο Σαλαμίνας, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου και στην ΑΣΔΕΝ,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

-->

Ο κ. Καμμένος εξήρε το Πολεμικό Ναυτικό, υπογραμμίζοντας πως «διαχρονικά έχει συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, σήμερα παρουσιάζεται αξιόμαχο, ετοιμοπόλεμο και δηλώνει δυναμικά το "παρών", διασφαλίζοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα στις ελληνικές θάλασσες».
Παράλληλα, ανέφερε πως η χώρα μας έχει κατορθώσει με την πολιτική της στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου να χτίσει άξονες σταθερότητας, σε συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενισχύοντας παράλληλα και την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια και διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Απευθυνόμενος στους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των φρεγατών «ΣΑΛΑΜΙΣ» και «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» ο κ. Καμμένος εξέφρασε τα εύσημα της πολιτείας και τα συγχαρητήρια για την «άριστη εκτέλεση της αποστολής» στην Κύπρο και για την προστασία της ΑΟΖ.
«Έχω εξουσιοδοτηθεί και από τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου να σας μεταφέρω εκ μέρους του θερμά ευχαριστήρια, συγχαρητήρια και τον θαυμασμό που νιώθει για εσάς ο Κυπριακός Ελληνισμός μαζί με τον ελληνικό λαό», ανέφερε σχετικά.




Ένα πλοίο κάθε φορά ανάμεσα σε δεκάδες τούρκικα που δεν υποχώρησε ούτε χιλιοστό


«Βλέπαμε τα στίγματα των πλοίων. Ένα πλοίο κάθε φορά από την πλευρά του Πολεμικού μας Ναυτικού και γύρω - γύρω δεκάδες πλοία από την πλευρά της Τουρκίας, τα οποία προκαλούσαν και σας καλούσαν να υποχωρήσετε. Δεν υποχωρήσατε ούτε χιλιοστό του μιλίου. Αποδείξατε τι σημαίνει Πολεμικό Ναυτικό, τι σημαίνει υπεράσπιση της Σημαίας, τι σημαίνει υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι βωμούς και εστίες όπως κάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως με επιτυχία κάνει το Πολεμικό μας Ναυτικό».
                                                                             
«Σας καλώ με το ίδιο σθένος, θέρμη, αγάπη και ενθουσιασμό, να συνεχίσετε την αποστολή σας πιστοί στη ρήση του Θουκυδίδη «αρχή γαρ όντως του νικάν το θαρρείν» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος στους ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ενώπιον του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη κα του αρχηγού στόλου αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου.

«Στείλατε ισχυρό μήνυμα αποτροπής, σε όσους τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και την ιστορία μας. Το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι παρών, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε υπερήφανοι, όλοι μας και εγώ προσωπικά, ως πολιτικός προϊστάμενος, για εσάς, γιατί με την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων σας, διαδραματίζετε πρωταρχικό ρόλο στην εγγύηση της άμυνας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ.Καμμένος











































https://www.thepressroom.gr/ellada/kammenos-se-ligo-kairo-e-perioche-eythynes-toy-pn-tha-megalosei