Εκ νέου σύλληψη του 24χρονου που είχε κατηγορηθεί στη Σαλαμίνα για απειλή και εξύβριση με ρατσιστικά κίνητρα σήμερα στην Καλλιθέα

Τα ναζιστικά παρατράγουδα πριν τη μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα οδήγησαν σε συλλήψεις δώδεκα ατόμων με τη δικογραφία που  σχηματίζεται σε βάρος τους να αφορά τη ρίψη μολότοφ, επίθεση κατά αστυνομικών,

-->
πρόκληση σωματικών βλαβών και διατάραξη κοινής ειρήνης. Γνωστός στις Αρχές ο ένας από τους συλληφθέντες που πρόσφατα είχε συλληφθεί για υπόθεση ρατσιστικής βίας στη Σαλαμίνα.


 Με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγούνται ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα οι δώδεκα συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια που πρωταγωνίστησαν χρυσαυγίτες, πριν τη μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με έναν από τους φερόμενους ως δράστες (24χρονος) να έχει κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν για απειλή και εξύβριση με ρατσιστικά κίνητρα σε επίθεση κατά Πακιστανού μικροπωλητήστη Σαλαμίνα.
Μεταξύ των συλληφθέντων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών, πρόκληση σωματικών βλαβών και διατάραξη κοινής ειρήνης, είναι και τέσσερις ανήλικοι.
Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου σαράντα ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της μαθητικής παρέλασης στην Καλλιθέα αλλά αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.
Το πανό που κρατούσαν έφερε κέλτικο σταυρό (σ.σ. τον χρησιμοποιεί κατά κόρον η Χρυσή Αυγή) έγραφε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους 1821, Ελλάς, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ανοίχτηκε στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σκρα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε με απειλητικές διαθέσεις στην πλατεία Κύπρου όπου ήταν συγκεντρωμένοι αντιφασίστες όμως αστυνομικές δυνάμεις τους «μπλόκαραν» στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης.
Η ναζιστικής κοπής διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή.





Τρικάκια στους δρόμους της Καλλιθέας με το σήμα της Χρυσής Αυγής
EYROKINISSI

Καταγγελίες για αναίτια επίθεση των ΜΑΤ

Επίθεση από το ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι της περιοχής καταγγέλλει το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης και η Λαϊκή Ενότητα.
«Η αστυνομία (...) επιτέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπώντας αδιάκριτα και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης» ανέφερε η Λαϊκή Ενότητα σημειώνοντας πως από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο διαδηλωτές.
Την ίδια ώρα το ΚΚΕ καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα». 

Επεισόδια με χρυσαυγίτες και στα Λιόσια

Ένταση σημειώθηκε στο δημαρχείο Λιοσίων όταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενος από άλλα 20 μέλη, πήγε να καταθέσει στεφάνι αλλά αντέδρασαν αντιφασιστικές οργανώσεις.
Με την παρέμβαση της αστυνομίας απετράπησαν περαιτέρω επεισόδια, ενώ δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για τραυματισμούς.


https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/188499_syllipseis-hrysaygiton-gia-ta-epeisodia-stin-kallithea?fbclid=IwAR2BEclve110s9vH0BGy-HdoN-tlW_-yG-gVE-fl5Mu8GhCVAR5P-C0bM7I