Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Ενημέρωση για τις εγγραφές

Με αφορμή το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για εγγραφή και φοίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, ιδιαίτερα δε μετά την ανανέωση  και τον εκσυγχρονισμό των ειδικοτήτων που θα προσφερθούν το νέο έτος κατάρτισης 2019-2020, ενημερώνουμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι οι αιτήσεις για εγγραφή πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. (www.iek-salam.att.sch.gr).

-->
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, όσοι υποψήφιοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Ι.Ε.Κ αφήνοντας τα στοιχεία τους, έτσι ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν εγκαίρως για τις προθεσμίες των εγγραφών. 


Υπενθυμίζουμε ότι οι ειδικότητες που έχουν εγκριθεί για το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, από το Υπουργείο Παιδείας και θα λειτουργήσουν εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός εγγραφών  είναι: 1.Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής, 2. Τέχνη Δημιουργικής Γραφής, 3.Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου, 4. Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, 5. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου, 6. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής και 7. Βοηθός Φαρμακείου. 


Επισημαίνουμε ότι το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας  είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Αττικής (από τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας), στο οποίο θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής και Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου και το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, στο οποίο θα λειτουργήσει η ειδικότητα Τέχνη Δημιουργικής Γραφής. Επίσης, αξίζει να τονισθεί πως και οι ειδικότητες Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου φιλοδοξούμε να λειτουργήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά, ενώ για τις ειδικότητες Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής και  Βοηθός Φαρμακείου, θα αξιοποιηθεί η εμπειρία του Δ.Ι.Ε.Κ. από τη λειτουργία τους τα προηγούμενα χρόνια.


Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου. Η φοίτηση είναι δωρεάν και απογευματινή και οι διδακτικές ώρες είναι συνήθως 20 την εβδομάδα. Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα. Υπάρχει και ένα πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης, την οποία εάν ο καταρτιζόμενος επιθυμεί μπορεί και να την πραγματοποιεί ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του β΄ εξαμήνου.


Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών  χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή  στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, το οποίο και μοριοδοτείται σε σχετικούς διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας:
Ιστοσελίδα:www.iek-salam.att.sch.gr,
Τηλέφωνο: 2167003095
Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 21, Σαλαμίνα

Ώρες κοινού: Από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου μέχρι και  Παρασκευή 30 Αυγούστου: 10.00-13.00 και από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και μετά 13.00-21.00.