Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο στις δασικές περιοχές λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές

Σας ενημερώνουμε ότι η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε χάρτη πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για σήμερα Τρίτη 13/8/2019 από 07:00 π.μ. έως 07:00 της Τετάρτης, σύμφωνα με το οποίο η πρόβλεψη για την Σαλαμίνα εκτιμάται ως ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (κατηγορία κινδύνου 4).

-->

Κατόπιν αυτού, εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα που προβλέπονται στην υπ΄αρ. 377525/12-7-2019 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία αυτοκινήτων και παραμονή εκδρομέων στους παρακάτω δρόμους - περιοχές της Σαλαμίνας για τις ημέρες εκείνες που ο « Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 & 5 (Πολύ Υψηλή και Κατάσταση Συναγερμού).  

Εξαιρούνται οι κάτοικοι των περιοχών που περιλαμβάνονται στην Απόφαση Απαγόρευσης, μόνο ως προς την δυνατότητα πρόσβασης στην οικία τους.

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση ισχύει για δασικές οδούς και δεν ισχύει περιοριστικά για τις δημοτικές οδούς που οδηγούν σε πορθμεία και νοσοκομεία.

Οι απαγορευμένοι δρόμοι και περιοχές είναι οι εξής::

· Δασική περιοχή ορεινού όγκου Κανακίων (από περιοχή Αιαντείου έως παραλία
Κανακίων).
· Βασιλικά, Σουράβλια - Μπατσί, Κατσούλι (νότιο και ανατολικό τμήμα), Αίας Κλαμπ.
· Δασική περιοχή Μονής Φανερωμένης, με ιδιαίτερη μνεία την ανάγκη αυξημένων περιπολιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οδό προς και από το πορθμείο
·  Φανερωμένης (από διασταύρωση Ψιλής Άμμου έως Φέριμπότ).
· Δάσος Ντρένια Αμπελακίων.
· Περιοχή Σατερλί θέση Άγιος Δημήτριος, Γκίνανι.
· Δασική περιοχή Α' Πανόραμα Σεληνίων (από οδό Αγ. Νικολάου έως Λ. Κακής Βίγλας).
· Δημόσιο δάσος Πυργιακόνι, Λαμπρανό, Ντάρτιζα, Θυνιό.
· Κολώνες, θέση Φάρος.
· Δάσος Λούτσα -  Πηλός, Β' Πανόραμα.
· Πηλός προς Ντούνι (δασόδρομος).
· ’Αγιος Αντώνιος Ντρένια
· Σαλαμινομάχων περιοχή Άγιος Αθανάσιος Αιαντείου.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σαλαμίνα 13/8/2019
Η Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου
Δήμαρχος Σαλαμίνας