Συνεδρίαση των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων για προστασία από φωτιές

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων για την λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας από πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.
-->
Η συνεδρίαση έγινε επειδή για πρώτη φορά μετά από το 2012, υπάρχει πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με την οποία λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν είναι εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική(κατηγορία κινδύνου 5).
Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ι. Σταμούλης, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Τροχαίας Πειραιά και Κορυδαλλού, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, εκπρόσωποι των δήμων, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εθελοντές κ.α.
Αρχικά έγινε ενημέρωση ότιη Περιφέρεια Αττικής έχει μισθώσει 14 υδροφόρες και έχουν διατεθεί στην Πυροσβεστική, από τις οποίες οι δύο θα είναι στον Πειραιά και στα Κύθηρα, αντίστοιχα. Επίσης, αυτοκίνητα της Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής θα περιπολούν σε 24ωρη βάση, με ενίσχυση των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε Κύθηρα, Σαλαμίνα, Αγκίστρι και Αίγινα.
Αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
  • 1. Να τεθούν σε διαθεσιμότητα μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων της περιοχής,
  • 2. Να ενεργοποιηθεί η υπάρχουσα Απόφαση και να απαγορευθεί η παραμονή πολιτών σε αλσύλια και πάρκα της περιοχής.
  • 3. Να τεθούν σε επιφυλακή οι υπάλληλοι των ΠΕ Πειραιά και Νήσων των υπηρεσιών, που εμπλέκονται σε θέματα του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
  • 4. Να απαγορευθεί στους μελισσοκόμους να προβούν σε κάθε δραστηριότητα
  • 5. Να μπουν σε εφαρμογή όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης και να γίνει ενημέρωση των πολιτών για τις ειδικές συνθήκες αυξημένου κινδύνου των ημερών που ακολουθούν.

  • πηγή:efsyn.gr