«Στον πάγο» η ρύθμιση για τις αλλαγές στον αιγιαλό μετά τις αντιδράσεις

«O χαρακτήρας της ρύθμισης δεν εξυπηρετεί τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά" φαίνεται να παραδέχεται σήμερα η κυβέρνηση ενώ ετοιμαζόταν να δώσει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα τις παραλίες και τους αιγιαλούς.

-->


Μετά την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τις σφοδρές αντιδράσεις που δημιούργησαν παγώνουν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» όπως δημοσιεύτηκαν σε φιλοκυβερνητικό σάιτ, οι προωθούμενες αλλαγές για τον αιγιαλό και την παραλία, έπειτα από παρέμβαση του Μαξίμου.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο «ο χαρακτήρας της ρύθμισης δεν εξυπηρετεί τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που επιθυμεί να προσδώσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος».

Να υπενθυμίσουμε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση ήταν άμεσος ο κίνδυνος στο όνομα της ανάπτυξης να παραδοθεί η παραλιακή ζώνη σε οικονομικά συμφέροντα και λίγους επιχειρηματίες ενώ θα αποκλειόταν η πρόσβαση στην πλειονότητα των πολιτών.

Όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα ετοιμάοζνταν να ρίξει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους αιγιαλούς με τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που ετοίμαζε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας -δηλαδή στη δημιουργία κερδών για λίγους ιδιώτες- εις βάρος της κοινοχρησίας της χρήσης του αιγιαλού.

Με λίγα λόγια ήταν ορατός ο κίνδυνος να γεμίσουν οι παραλίες θα γεμίσουν με καρέκλες, ομπρέλες, ξενοδοχεία και τσιμέντο, με μόνο στόχο τη δημιουργία οφέλους για κάποιους επιχειρηματίες.

«Η διάταξη έχει βγει από το νομοσχέδιο - σκούπα με επιλογή του Μαξίμου, κατόπιν συζήτησης σε υψηλό επίπεδο», όπως λένε χαρακτηριστικά στον «Φιλελεύθερο» κυβερνητικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρύθμιση επιδεχόταν πολλών παρερμηνειών και κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί πριν να φτάσει στη Βουλή και η ζημιά γίνει μεγαλύτερη.

Έντονο το αντιπεριβαλλοντικό προφίλ της κυβέρνησης

«Έντονο» το «αντιπεριβαλλοντικό προφίλ» της κυβέρνησης από τα πρώτα της βήματα σχολίασε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην ΕΡΤ1 απαντώντας σε σχετική ερώτηση προσθέτοντας ότι ειδικά στην Ελλάδα που το περιβάλλον είναι όχι μόνο το dna του Έλληνα αλλά στοιχείο της ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για μια καταστρατήγηση των κανόνων προστασίας του αιγιαλού και καταπάτηση του δημόσιου αυτού αγαθού καθώς και αποκλεισμό των πολιτών και επιχειρήσεων από τα οφέλη που έχει ο αιγιαλός και η παραλία για την Ελλάδα.

Συντάκτης: avgi.gr