ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ-Δελτιο τύπου



1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:   «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  2014 – 2020».
Ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης πόλεων που σκοπό έχει τις συναντήσεις πολιτών από αδελφοποιημένες πόλεις για να συζητηθούν και να αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την κοινή ιστορία, τον πολιτισμό, τις ευκαιρίες των πολιτών και τις αξίες της Ευρώπης. Το 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας με εμπνευστή την καθηγήτρια γαλλικών Κ. Βώκου Ζωή συμμετείχε
-->
στο πρόγραμμα και το 2018 έγινε αδελφοποίηση της Σαλαμίνας με την πόλη Tautii – Magheraus (Ταουτσί – Μαγγεράους) στο Maramures (Μαραμούρες) της Τρανσυλβανία στη Ρουμανία. Από τις 04/09/19 έως και τις 09/09/19 ταξίδεψαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου μας,  με την συντονίστρια καθηγήτρια Κ. Βώκου που εκπόνησε το πρόγραμμα, τον Υποδιευθυντή Κ. Σοφρά, την καθηγήτρια Κ. Πολίτου, τον καθηγητή Κ. Κουλουριώτη και την καθηγήτρια Κ. Ραπαντζίκου. Τον Δήμαρχό μας εκπροσώπησε (λόγω πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων) η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μας Κ. Ραπαντζίκου Ορσία. Συμμετείχαν πέντε (5) χώρες : Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελλάδα και Ρουμανία. Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική, οι ξεναγήσεις σε αξιοθέατα μας γέμισαν γνώσεις και εικόνες. Η εμπειρία μοναδική για όλους μας. Ο Δήμαρχος της πόλης πέρασε αρκετές ώρες με όλες τις αποστολές, περιποιήθηκε προσωπικά όλα τα παιδιά, μίλησε μαζί τους, χόρεψε, πρόσφερε δώρα σε όλους. Η Ελληνική παρουσία ήταν δυναμική, τα παιδιά μας εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας και την Σαλαμίνα.
2) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ» Ψιλής Άμμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Σαλαμίνας «ΠΡΩΤΕΑΣ» διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία φέτος όπως και πέρσι, «ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ» (κολύμπι – ποδηλασία – τρέξιμο). Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 8:30 π.μ – 10:30 π.μ. Οι συμμετοχές των αθλητών και των αθλητριών ήταν για μια ακόμη φορά πάρα πολλές. Στο τέλος των αγώνων πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις των αθλητών και των αθλητριών όπου σε αυτές συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας με εκπρόσωπό μας τον Κ. Τούτση Σταύρο. Επίσης ο Σύλλογός μας πρόσφερε όλες τις μπανάνες που δόθηκαν στη διοργάνωση.
3) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας όλους τους θερινούς μήνες του έτους 2019 πρόσφερε καύσιμα στο όχημα «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» της Σαλαμίνας από τα μέλη του Συλλόγου μας προκειμένου να ενταχθούν οι περιπολίες όλο αυτό το επικίνδυνο διάστημα. Ελπίζουμε στην προσοχή όλων μας γιατί απλά μας αφορά όλους μας.
4) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για συνεχόμενη χρονιά το ΑΚΟΙΠΟΠ του Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας διοργανώνουν «ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2019» από τις 10 – 13/10/19 στα Κανάκια Σαλαμίνας.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΡΑΠΑΝΤΖΙΚΟΥ ΟΡΣΙΑ                                                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ