"Ελεύθερον το Εύψυχον" στο Δημαρχείο Σαλαμίνας

Tην Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δήμου Σαλαμίνας να συμμετέχει στις εκδηλώσεις “Σαλαμίνια 2019”, παρουσίασε το αφιέρωμα στο Α/Τ Αδρίας (L 67) με την προβολή της ταινίας “Ελεύθερον το Εύψυχον”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαλαμίνας – Αίθουσα Μπόγρη.


-->

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο Πολεμικό μας Ναυτικό και ως εκ τούτου, η παρουσία του ήταν έντονη, με αντιπροσωπία από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας . Μετά την άφιξη και υποδοχή του Αρχιεπιστολέα του Στόλου Αρχιπλοιάρχου κ. Καλογερόπουλου Ιωάννη (ΠΝ) από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλο Γεώργιο, ξεκίνησε η εκδήλωση με τον χαιρετισμό του κ. Δημάρχου.



Στην συνέχεια, ο Πλωτάρχης κ. Πάνου Ανδρέας (ΠΝ) , Διευθυντής Εθιμοτυπίας του Αρχηγείου Στόλου, αναφέρθηκε στην βαθύτερη ερμηνεία του τίτλου “Ελεύθερον το Εύψυχον” και εκφώνησε σύντομα βιογραφικά των εχόντων την επιμέλεια ιδρυτικών μελών της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” , κας Ευδοκίας Βουβάλη και κ. Νίκου Παπαδόπουλου.
Εν συνεχεία η κ. Βουβάλη, αναφέρθηκε περιληπτικά στις δράσεις μας και στην προσωπικότητα του Κυβερνήτη του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ Ιωάννη Τούμπα.


Ακολούθησε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε εν συντομία στο περιεχόμενο και τους λόγους που δόθηκε ο συγκεκριμμένος τίτλος στην ταινία, ευχαρίστησε τους συντελεστές που πρόσφεραν το αρχειακό υλικό ή τις αναμνήσεις τους !
Μετά από την προβολή της ταινίας, ο Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος πρόσφερε στα μέλη μας ένα χάλκινο γλυπτό μιας τριήρους. που είναι και το έμβλημα του Δήμου Σαλαμίνας, και αντίστοιχα ο κ. Παπαδόπουλος ανταπέδωσε στον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αρχιεπιστολέα του Στόλου , με αναμνηστικά μετάλλια.
Ο κόσμος φανερά συγκινημένος και ενθουσιασμένος, συνέχαιρε για αρκετή ώρα τους συντελεστές της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι :

  • Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλος Γιώργος
  • Ο Αρχιεπιστολέας του Στόλου, Αρχιπλοίαρχος κ. Καλογερόπουλος Ιωάννης
  • Ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Ἀνάργυρος Εὐδαίμων , εκπρόσωπος του σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου
  • Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων – Παιδείας και Πολιτισμού κ. Διολέτης Παντελής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Δελημιχάλης Χρήστος
  • Ο Διευθυντής Δ' Κλάδου του Αρχηγείου Στόλου Πλοίαρχος Μαντής Σπ. (Μ)
  • Ο Κυβερνήτητς του Π.Γ.Υ. Αλιάκμων, Αντιπλοίαρχος Σιμαγιάς Ευάγγελος (ΠΝ)
  • Ανώτατοι Αξιωματικοί ε.α. , πρόεδροι συλλόγων και σωματείων της Σαλαμίνας.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποτέλεσε η παρουσία της κας Χρονοπούλου, κόρης του Παναγιώτη Χρονόπουλου, μέλους του πληρώματος του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ.



Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας του Αρχηγείου Στόλου Πλωτάρχη κ. Πάνου Ανδρέα (ΠΝ) καθώς και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων – Παιδείας και Πολιτισμού με τους συνεργάτες τους, για την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή τους στην άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος μας Σταύρο Θεοδωρίδη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης (και όχι μόνον) .

δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ