Πιο στενή συνεργασία ΒΕΠ με ΟΑΕΔ για την ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων

ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος 
Πρωτοβουλίες αιχμής για την έλλειψη βασικών τεχνικών ειδικοτήτων αλλά και τον καθορισμό προγραμμάτων επιμόρφωσης και απασχόλησης ανέργων τεχνητών και επαγγελματιών.

-->

Τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης. 

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισήμανε ότι ο βιοτεχνικός κόσμος και οι επαγγελματίες επιζητούν στενότερη συνεργασία με τον ΟΑΕΔ διότι αποτελεί τον μοναδικό φορέα άμεσης διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την αγορά εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού. Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ανέφερε επίσης, ότι διαπιστώνεται σοβαρή έλλειψη τεχνικών ειδικοτήτων ειδικά στα επαγγέλματα του μετάλλου και επανέλαβε την ανάγκη συνολικής ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της προσέλκυσης νέων στα τεχνικά επαγγέλματα.
Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης συνεχάρη το ΒΕΠ για τις εύστοχες πρωτοβουλίες που λαμβάνει και τόνισε ότι ο Οργανισμός θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εκπαιδευμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό, μέσα από καινοτόμες δράσεις σύζευξης της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας. «Προχωρούμε στον συγχρονισμό του ΟΑΕΔ με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και παράλληλα ‘’ακούμε’’ τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ούτως ώστε να σχεδιάσουμε αποτελεσματικές δράσεις και συμπράξεις με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης.
Ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε: «Η διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και με φορείς όπως είναι ο ΟΑΕΔ είναι μονόδρομος. Πρέπει να ενταθεί αυτή η συνεργασία διότι είναι η μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν άμεσα αναγκαίες θέσεις εργασίας, κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες. Η σημερινή επαφή με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι μπορούμε και θέλουμε να ενισχύσουμε την Ελλάδα που εργάζεται, παράγει και αναπτύσσεται».

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ